El film ‘100 metros’, amb Dani Rovira, tanca aquest dijous un Cicle Gaudí molt concorregut a Berga

El Cicle Gaudí abaixa persianes aquest dijous amb la projecció de la pel·lícula ‘100 metros’, de Marcel Barrena. El film, protagonitzat per Dani Rovira, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez, María de Medeiros, David Verdaguer i Clara Segura, es projectarà al Teatre Patronat a 2/4 de 9 del vespre.

La bona resposta del públic fins a data d’avui fa que aquesta projecció de dijous esdevingui només un punt i seguit del Cicle. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, assegura que l’èxit d’aquesta edició “afavoreix la continuïtat del festival de cara al 2017, amb noves pel·lícules i nous protagonistes”.

El llargmetratge ‘100 metros’ explica la història real de Ramon Arroyo, un pare de família que només viu per treballar fins que és diagnosticat d’esclerosi múltiple. Tots els pronòstics semblen indicar que en un any no serà capaç de caminar 100 metres, però el Ramon decideix plantar-li cara a la malaltia participant a la prova esportiva més dura del planeta, un Ironman. Amb l’ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, el Ramon iniciarà un peculiar entrenament en el que haurà de lluitar contra les seves limitacions per a demostrar-li al món que rendir-se mai és una opció.

El Cicle Gaudí és un circuit estable de cinema català impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura i que pretén apropar als espectadors el cinema produït a Catalunya. Durant els darrers quatre mesos s’han projectat un total de 5 pel·lícules d’estrena recent a 12 poblacions de la província de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar el consum de cinema de producció catalana entre nous públics. En aquest sentit, tant l’Ajuntament de Berga com el 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic de Berga han valorat positivament l’acollida de la mostra per part dels espectadors berguedans. De fet, Berga ha estat una de les poblacions que ha tingut una resposta més favorable amb l’assistència d’un centenar de persones de mitjana en cadascuna de les projeccions que s’han fet al Teatre Patronat. Concretament, les pel·lícules ‘El rei borni’ i ‘Ebre, del bressol a la batalla’, van assolir els 150 espectadors, mentre que ‘Cerca de tu casa’ i ‘La propera pell’ van comptar amb 115 i 98 assistents, respectivament.