La Fireta, amb més paradistes que mai, omple de vida la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou aquest cap de setmana

Una vintena d’expositors de productes handmade (fets a mà) seran aquest cap de setmana a la cinquena edició de la Fireta, que enguany torna a canviar d’ubicació i serà a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, a Gironella. El nombre d’expositors creix respecte les edicions anteriors, així com també la quantitat d’activitats que es realitzaran en paral·lel.

Els expositors estaran repartits per l’interior de la Torre de l’Amo, mentre que els jardins de l’exterior, que ja s’estan arreglant per a l’esdeveniment, seran ocupats per food trucks. Tot plegat converteix la mostra, de caràcter nadalenc i comercial, en “un producte únic a la comarca”, tal com ha explicat aquest matí en la roda de premsa de presentació de la fira el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Gironella, Lluís Vall.

lluisvall-la-fireta

Lluís Vall, regidor de Cultura i Festes de Gironella / Marc Canturri

També hi era una de les impulsores del projecte, Esther Barniol, que ha descrit la Fireta com un espai on “els assistents podran trobar qualsevol obsequi per a qualsevol membre de la família, des de vestuari fins a joguines i complements”. Barniol, a més, ha anunciat que els primers 500 visitants rebran un obsequi de 2 dels col·laboradors.

D’altra banda, la impulsora, que com les altres dues és del Berguedà, ha destacat la presència significativa d’expositors de la comarca en l’edició d’enguany. En concret, hi participaran més de mitja dotzena. En aquest sentit, Barniol ha explicat que l’organització “manté la confiança en aquells col·laboradors que hi han participat des del primer any” però també vetlla perquè la mostra compti amb paradistes de tota mena i, així, “no es repeteixi massa el producte que s’hi exposa”.

ester-barniol

Esther Barniol, una de les impulsores de la Fireta / Marc Canturri

Més concerts

Una de les grans novetats d’aquesta edició és la ferma aposta per la música. En aquesta línia, les impulsores han decidit ampliar l’oferta de concerts per tal de “aportar un plus d’ambient a la fira“. En concret, les berguedanes We Are Us actuaran dissabte, de 4 a 6 de la tarda, mentre que diumenge hi haurà dos concerts: els Bon Hop de Swing, de 2/4 d’1 del migdia a les 2; i el duet Zel, de 4 a 6.

cartell-fireta

 

FOTO. Presentació de la Fireta 2016, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou / Marc Canturri

X