Els berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí, finalistes de les beques GAES

Els balladors berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí han passat a la final del certamen d’enguany de les beques GAES Persigue Tus Sueños. La fascinant història de la parella ha aconseguit 887 vots des del mes d’agost fins aquest desembre i s’ha convertit en el tercer projecte més votat d’entre els més de 200 que s’han presentat en l’edició d’enguany del concurs. D’aquesta manera, la Rosanna i el Joan accedeixen a la final juntament amb les altres 9 idees més votades.

La singularitat de la idea del Joan i la Rosanna és que competeixen de tu a tu contra els millors balladors d’Espanya amb el handicap que ella no hi sent. El seu projecte es diu “ballar amb el silenci” i busca finançament per anar a competir a nivell internacional, ja que fins ara s’han estat finançant amb diners que han sortit única i exclusivament de la seva butxaca. “Si tinguéssim més temps per poder dedicar al ball i empreses disposades a patrocinar-nos, els resultats serien encara millors”, explicava la Rosanna en una entrevista a la revista Aquí del mes de juliol.

Ara, el jurat de les beques GAES entra en un període de reflexió i no serà fins el mes de febrer que es donaran a conèixer els beneficiaris. El que sembla clar és que els grans rivals de la Rosanna i el Joan seran Jose Luís López Cabezuelo, que és el promotor del projecte més votat i vol fer una prova de BTT entre Barcelona i Albacete per recaptar diners per la investigació del Neuroblastoma, i Albert Navarro Garcia, promotor de la segona idea més votada, que consisteix en fer les sis grans maratons mundials per ajudar els nens amb autisme.

 

FOTO. Rosanna Camprubí i Joan Boixader, finalistes de les beques GAES / Rosa Castilla – La Fotogràfica