L’estada a Berlín d’una seixantena d’estudiants de Berga segueix amb normalitat, tot i l’atemptat d’ahir

Una seixantena d’estudiants de 2n de Batxillerat de l’IES Guillem de Berguedà són a Berlín des d’ahir al matí i, per tant, han viscut de prop l’atemptat que es va produir ahir a la tarda a la capital alemanya, quan un camió va irrompre en un mercat de Nadal i va causar nou morts i una cinquantena de ferits. Tot i això, en el moment de l’acció terrorista, els alumnes berguedans eren a l’alberg on s’allotgen, a una distància més que considerable del mercat, de manera que no es van veure afectats.

Els estudiants estan realitzant el viatge de final de Batxillerat, que, tal com va passar en el curs passat, es fa a Berlín. El director de l’institut, Ferran Camprubí, ha explicat a l’AquíBerguedà.cat que el viatge dels alumnes ha pogut seguir amb total normalitat. “Aquesta tarda tenen previst anar al Parlament. Hi han trucat i els han assegurat que podien fer-ho sense problemes”, ha dit. A hores d’ara, professors i alumnat estan visitant un camp de concentració de la ciutat berlinesa.

El viatge dels estudiants de l’IES Guillem de Berguedà va començar la matinada de diumenge a dilluns i s’allargarà fins el proper dijous. Ahir els nois i noies van visitar un dels mercats de Nadal que hi ha a Berlín, però el seu director ha desmentit que fos la mostra on es va produir l’atemptat. Ara bé, el mercat afectat sí que era un dels que l’alumnat preveia visitar en els propers dies.

 

FOTO. Imatge de Berlín presa des de l’oest de la ciutat / Flickr

X