ERC de Berga troba a faltar més diàleg de l’equip de govern amb l’oposició

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga esperava un govern de la CUP més dialogant del que ho ha estat. Així ho ha expressat aquest divendres a la tarda en el berenar de Nadal que el propi partit ha convocat amb els periodistes de la ciutat amb l’objectiu d’intercanviar opinions al voltant de l’actualitat berguedana.

Al final del berenar, els republicans han fet balanç del que ha estat aquest 2016 i han parlat d’alguns projectes que preveuen pel 2017 com, per exemple, les propostes per als pressupostos que s’haurien d’aprovar a principis d’any. En aquest sentit, Esquerra ja ha avançat que plantejarà cinc qüestions per tal que siguin incloses dins els pressupostos del proper any. D’entrada, demanarà que es doti de pressupost a la Comissió de Projectes Estratègics (formada per representants de totes les forces polítiques del consistori). La segona de les propostes és eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha a la ciutat. La tercera, vetllar pel manteniment dels parcs infantils i destinar-hi una partida. La quarta, invertir en un Pla d’Usos per a la ciutat. I la cinquena és apostar econòmicament per l’Escola Bressol de Berga.

A banda de parlar dels pressupostos, ERC ha valorat el contacte que té amb l’equip de govern (CUP). En aquest sentit, Ermínia Altarriba, com a portaveu, ha reconegut que “hi ha una relació fluïda que ha anat millorant amb els mesos”. Malgrat tot, els republicans consideren que l’oposició hauria de ser tinguda més en compte, ja que “sempre ens hem ofert a treballar pel consistori com a regidors”. Segons han dit, “al cap i a la fi, tots hem de tenir un mateix objectiu, que és treballar pel bé de la ciutat”.

Finalment, i de cara al 2017, ERC ha admès que, a nivell de grup, espera “millorar en molts aspectes”. Un dels fonamentals, han dit, és la comunicació, una qüestió on, segons Jaume Giménez, “hi hem de treballar molt més perquè és més que necessari que els ciutadans siguin conscients del que fem com a grup”.

 

FOTO. Els regidors d’ERC a l’Ajuntament de Berga. D’esquerra a dreta, Jordi Pujals, Ermínia Altarriba i Jaume Giménez / AUTOR: Marc Canturri