First Stop

Berga, Societat

L’Ajuntament de Berga es converteix aquest dimarts en el primer de Catalunya que acull un room escape

L’Ajuntament de Berga es converteix aquest dimarts en el primer de Catalunya que acull un room escape

Molts habitants de Berga probablement no han trepitjat mai l’Ajuntament de la ciutat i tenen ganes de fer-ho. Demà, dimarts 27, a la tarda, el consistori i Insomnia Corporation els donaran l’oportunitat. Això sí, un cop a dins, hauran de trobar la manera de sortir-ne perquè hi quedaran atrapats.

L’Ajuntament de Berga acollirà un room escape com una de les activitats d’oci que la ciutat ofereix durant les festes de Nadal. El joc, d’entre 45 i 55 minuts, serà gratuït i ocuparà l’edifici consistorial des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre. Està pensat per a grups de 4 persones i per a totes les edats. Ara bé, segons ha explicat Climent Vilà, de l’organització, “si hi ha molta demanda permetrem que hi entrin grups de 6 per tal que tothom pugui gaudir del joc”

Una proposta del consistori

El consistori buscava una iniciativa sorprenent per incloure-la dins el programa de Nadal i va pensar en Insomnia Corporation, una companyia de Berga que compta amb dues sales de room escape a la ciutat. Insomnia és coneguda arreu del país per ser la primera en impulsar un room escape de terror i, ara, assumeix un nou repte per tornar a ser pionera: preparar les proves en un Ajuntament.

Climent Vilà ha explicat que l’activitat serà el resultat de tres mesos de treball previ. Malgrat tot, l’edifici no patirà massa canvis a nivell de decoració. En aquest sentit, Vilà ha reconegut que no s’esperaven disposar de la totalitat del consistori i això els ha obert “un ventall molt ampli de possibilitats per a les proves”, ja que “es tracta d’un edifici molt gran i amb sales realment interessants”.

Una desena de col·laboradors treballaran durant tres hores a l’interior de l’Ajuntament per tal de posar les coses difícils a tots aquells que en vulguin escapar. Ara bé, tot i que l’especialitat d’Insomnia són els room escapes de terror, en aquesta ocasió la temàtica del joc serà el misteri. En concret, han dit, l’activitat a l’edifici de l’Ajuntament de Berga són cinc room escapes en un mateix. Els participants rebran una targeta a l’inici del joc i, a mesura que vagin superant les proves en cada sala, aniran obtenint la marca o segellat corresponent.

Comentaris