L’ANC de Berga no fa cap crida a omplir d’estelades la cavalcada de Reis per “no barrejar les coses”

FOTO: Elisabeth Magre

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga no fa ni farà cap crida pública a portar fanalets independentistes a la cavalcada de Reis de la capital del Berguedà. El coordinador de l’entitat a Berga, Lluís Escriche, ha explicat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que es limiten a fer el que han fet cada any: “un taller on els nens poden pintar els seus fanalets del color que vulguin i sota el consentiment dels seus pares”.

Enguany, dins les activitats del Juguem Jugant, l’ANC proporciona als nens i nenes que participen en el taller uns fanalets en forma d’estel de Nadal sense color per tal que els pintin al seu gust. Sí que és cert que cada estel té nou barres a la seva cua i que, per tant, es pot decorar perfectament com una estelada, però Escriche ha deixat clar que “això ja és decisió de cada família“.

L’ANC de Berga s’ha volgut desmarcar de la posició d’Òmnium Osona i la pròpia ANC de Vic. Des de la comarca veïna, totes dues entitats independentistes han iniciat una campanya per omplir d’estelades la cavalcada de Reis de Vic, que serà retransmesa arreu del país gràcies a les càmeres de TV3.

La campanya ha estat objecte de debat durant les últimes hores arreu del territori català, la qual cosa ha fet que Assemblees com la de Berga s’hagin pronunciat per desmarcar-se’n. “Som els primers interessats en no barrejar les coses”, ha dit Escriche. En aquest sentit, des de l’ANC de Berga s’ha recalcat que “els ciutadans poden decidir lliurement si volen lluir una estelada durant la cavalcada o no, però en tot cas no ho fan perquè els hi demanem nosaltres”.

 

FOTO. El Rei Melcior acaricia un nen durant una cavalcada de Reis del 2015 / AUTORA: Elisabeth Magre – El Punt Avui

X