Mor als 87 anys Montserrat Perayre, la primera directora de l’Escola de Música de Berga

Montserrat Perayre ha mort aquesta nit als 87 anys. Perayre era un rostre conegut per a la majoria de berguedans per haver estat la primera directora de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), que va ser fundada l’any 1971. Segons l’actual director del centre, Xavi Llobet, un dels grans llegats que deixa Perayre és “la innovació pedagògica i la capacitat d’ensenyar la música d’una manera diferent“.

L’estil pedagògic de Perayre i la seva capacitat de renovació han marcat un abans i un després en la història de la música a Berga. “La Montserrat ensenyava música pensant més enllà de passar un examen: intentava trobar les habilitats de cada alumne per explotar-les al màxim a partir de la sensibilització”, ha assegurat Llobet en declaracions a l’AquíBerguedà.cat.

L’actual director, però, no ha coincidit mai a l’escola amb Perayre, però sí que hi ha estat en contacte des de fa molts anys. Perayre va ser una de les fundadores de l’EMMB l’any 71 i va ser nomenada la primera directora de l’escola. Als anys 80, però, una sèrie de professors que creien en una línia pedagògica diferent a la que se seguia a l’EMMB van fundar el Centre d’Estudis Musicals del Berguedà l’Espill. Entre aquests docents, hi havia Perayre, que va arribar a la jubilació com a mestra de l’escola privada. L’any 2005, l’EMMB i l’Espill es van tornar a unir, però aleshores Perayre ja no exercia com a docent.

X