El ple sobre la gestió econòmica de l’Ajuntament de Bagà serà aquest divendres, 13 de gener

El ple extraordinari sobre la gestió econòmica de l’Ajuntament de Bagà ja té data. Serà aquest divendres, 13 de gener, a 2/4 d’1 del migdia al consistori baganès. La sessió servirà per complaure la petició de l’oposició (CiU i ERC) d’interrogar l’equip de govern de Compromís per Bagà (PSC) amb 66 preguntes sobre l’ús que fa dels diners públics municipals.

Serà la segona vegada en menys de dues setmanes que els regidors de Bagà es troben per celebrar una sessió plenària. Ja ho van fer en la primera setmana d’any per aprovar petites modificacions en l’ordenança de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Ara, però, el Ple arriba després que els dos grups de l’oposició l’hagin forçat. Desconfien de la gestió que està fent l’actual equip de govern i, segons Pep Llamas (CiU), cap de l’oposició, entenen que “hi ha molts aspectes que preocupen els ciutadans i no es responen o queden poc clars en les sessions plenàries ordinàries”.

Una part important de les preguntes que CiU i ERC faran en el ple es refereixen als esdeveniments esportius que el municipi acull al llarg de l’any i a l’impacte econòmic que generen. És el cas, per exemple de la Volta ciclista a Catalunya, que va tenir Bagà com un dels punts de sortida de la seva passada edició, l’Ultra Pirineu del mes de setembre, la Trail Moixeró de l’agost, la Buff 4 Cims del juliol o les curses de patins que es van fer a la carretera de Coll de Pal l’estiu passat. També en l’àmbit esportiu, l’oposició preguntarà aspectes concrets de la fundació del CCR Alt Berguedà.

Un altre dels grans eixos de la bateria de preguntes que protagonitzaran el ple són els pressupostos per l’any 2017. En aquest sentit, l’oposició s’interessarà per les intencions que té l’equip de govern de cara a les inversions de l’any que fa pocs dies que hem encetat. Entre moltes qüestions, CiU i ERC demanaran per l’arranjament del passeig del Raval, la recuperació de la representació del “Rescat de les Donzelles” prevista pel 2017 o la contractació de personal per a tasques administratives del consistori.

 

FOTO. Carrer del Raval, Bagà / Oriol Duran (El Punt Avui)

X