Bonpreu obrirà un supermercat a Gironella el proper estiu

El Grup Bonpreu obrirà aquest estiu un nou supermercat a Gironella. En concret, segons s’anuncia al seu lloc web, s’ubicarà a l’avinguda de Catalunya, tocant a la plaça de l’Estació. Serà el cinquè supermercat que s’instal·la al municipi gironellenc i se sumarà a DIA, Llobet, Petit Preu i BonArea. Ara bé, l’empresa preveu que l’edifici del supermercat sigui de 1.300m2 i compti amb 60 places d’aparcament exterior, la qual cosa el convertirà en l’establiment d’aquest tipus més gran de Gironella.

El Bonpreu de Gironella comptarà amb una peixateria, una xarcuteria, una carnisseria, una fleca i una fruiteria. Per tal de cobrir les places de treballadors que es necessitaran en cada àrea, l’empresa realitzarà la selecció de personal durant el primer semestre d’aquest 2017 i ja ha llançat les primeres ofertes de feina al seu lloc web. En concret, busquen personal de caixa, reposició i treballadors amb experiència per a les seccions de producte fresc. Demanen carnet de conduir, vehicle propi i alt nivell de català i castellà, i valoraran l’experiència prèvia en altres supermercats o comerços especialitzats.

Des de Bonpreu, Manel Prat ha explicat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que l’arribada a Gironella és un pas important d’acord amb les expectatives que té el grup a la comarca del Berguedà. Segons ha dit, la voluntat de l’empresa és obrir aquest estiu però a dia d’avui encara està pendent d’aconseguir uns permisos de l’Ajuntament. El que sí que ha assegurat és que l’establiment donarà feina a unes 30 persones amb diferents tipus de contracte. Pel que fa a la construcció del supermercat, Prat ha afirmat que no hauria de ser un problema alçar-lo en només sis mesos, ja que ja s’ha fet en altres indrets.

Des del consistori, David Font ha confirmat que el projecte està entrat a l’Ajuntament, però actualment s’està valorant si encaixa dins la legalitat municipal vigent. De fet, el batlle ha recalcat que la llei no permet que Gironella tingui un supermercat d’una superfície superior a 799m2, de manera que el projecte de Bonpreu haurà d’adaptar-s-hi i l’espai podria acabar sent de més petit. En tot cas, Font parla d’una doble realitat, si el projecte acaba tirant endavant: d’una banda, el veu com “una oportunitat per abaixar la taxa d’atur al poble”, però també és “un repte per al comerç de proximitat que sempre ha caracteritzat Gironella”. Pel que fa a la segona qüestió, l’alcalde ja ha anunciat que el consistori seguirà vetllant perquè el petit comerç segueixi viu al municipi i no es ressenti de la inauguració de la gran superfície.

Actualitzat 18.23h (13/01/17)

 

FOTO. El supermercat Bonpreu de Berga, inaugurat l’agost del 2015 / AUTOR: Ricard Codina