El govern de Bagà respon les 66 preguntes de l’oposició i assegura que no té “res a amagar”

L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha sortit molt satisfet del ple extraordinari que s’ha celebrat aquest divendres a l’Ajuntament baganès, tot i que ha lamentat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que “el 90% de les 66 preguntes que s’han portat avui al ple es podrien haver respòs a través de les diferents comissions informatives que es fan cada mes”. El govern municipal de l’Ajuntament de Bagà (Compromís per Bagà) ha afrontat aquest matí el ple monogràfic sobre la gestió dels diners municipals que va forçar l’oposició (CiU i ERC) fa unes setmanes.

Després de la sessió, Viso ha recalcat que el seu equip de govern “no té absolutament res a amagar i avui ha quedat demostrat”. Segons ha dit, els regidors del govern han dedicat els darrers quinze dies a preparar les respostes a les preguntes entrades per l’oposició. “Estic molt orgullós de la feina carregosa que ha fet el meu equip, tot i que lamento que la preparació d’aquesta sessió extraordinària ha fet que es retardessin altres tasques que també són molt importants ara mateix per a l’esdevenir del poble”, ha dit.

Finalment, l’alcalde del municipi ha assegurat que “l’objectiu principal de l’oposició era causar rebombori i aparèixer en els mitjans de comunicació, i ho ha aconseguit”. D’ara en endavant, però, Viso espera que l’oposició faci aquest tipus de preguntes en les comissions informatives mensuals. En aquest sentit, ha recordat que aquestes comissions són reunions estipulades des que es va fer el cartipàs i es divideixen en tres àrees: la de territori, que presideix ell mateix; la d’atenció a les persones, encapçalada per Maria Viso; i la de promoció econòmica, dirigida pel regidor Lluís Casas.

L’oposició seguirà incidint en alguns temes

El cap de l’oposició, Pep Llamas (CiU), ha constatat que “encara es presenten mancances en alguns temes” i que “caldrà seguir treballant-hi per aconseguir la informació que volem”. Ara bé, Llamas ha celebrat que el ple extraordinari ha servit per aconseguir moltes dades que fins ara l’oposició no havia rebut.

D’altra banda, el líder de Convergència al municipi ha recalcat que “les 66 preguntes no són d’interès polític, sinó qüestions que la gent del carrer ens ha traslladat”. A més, ha assegurat que la convocatòria d’aquest ple ha estat “l’única manera de controlar el que fa el govern davant la poca informació que rebem en les comissions informatives mensuals i en les sessions plenàries ordinàries”. Tanmateix, Llamas ha anunciat que el seu grup municipal, CiU, analitzarà els resultats del ple d’aquest migdia i n’emetrà les conclusions pertinents en els propers dies.

 

FOTO. El carrer del Raval de Bagà / AUTOR: Oriol Duran (El Punt Avui)