El Berguedà engega noves formacions aquest febrer encarades a l’ocupació, l’impuls i el desenvolupament

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsa a partir d’aquest gener i febrer 17 formacions que van des de la innovació tecnològica en el sector tèxtil fins a la formació per a docents o aturats que busquen feina. Les activitats –la majoria, gratuïtes– van dirigides a totes les edats i enriqueixen l’oferta formativa a la comarca d’acord amb el compromís de l’Agència d’apostar per la formació com a motor d’impuls i desenvolupament comarcal.

Impuls als productes tèxtils

Un dels pilars fonamentals d’aquesta sèrie de projectes formatius és Texinnova, que pretén desenvolupar en els participants els coneixements i les tècniques més adequades per poder crear la seva pròpia empresa de la indústria tèxtil o llançar al mercat un nou producte tèxtil i innovador, en cas que el negoci ja estigui creat. L’activitat, que comença aquest febrer i s’allargarà fins el juny, té un total de 150 hores formatives i es realitzarà cada dijous. La formació és gratuïta però les inscripcions són limitades, de manera que, per apuntar-se als mòduls, cal concertar una entrevista amb els coordinadors de l’activitat a través d’Innotex Center o la pròpia Agència.

Una altra de les iniciatives que s’impulsen a partir d’aquest febrer és el projecte de formació contínua que l’Agència ja imparteix des del setembre passat. Es tracta d’unes formacions de curta durada i obertes a tothom que en aquesta edició de febrer presenten quatre especialitats: la creació de webs, el disseny, els riscos laborals i un curs destinat a docents. Aquestes formacions poden ser gratuïtes per les persones que estiguin treballant mitjançant la seva bonificació a l’empresa.

D’altra banda, l’Agència ofereix tres formacions noves amb format de professionalitat i homologació europea, que se sumen a les dues que ja es realitzaven fins ara. En concret, fins a dia d’avui s’havia desenvolupat el curs d’atenció sociosanitària per a persones dependents i el d’activitats administratives. Ara, a més, es realitzaran els cursos de multimèdia, docència per a docents i estètica.

Cursos amb incentiu econòmic per a joves

Pel que fa a les formacions per a joves, se centren en l’hostaleria, l’elaboració de productes agroalimentaris i el turisme. Des de fa anys, l’Agència organitza cursos de cambrer, cuiner, flequer i carnisser amb l’afegit que, en aquestes formacions, les persones tenen dret a cobrar 150 euros com a incentiu a la seva formació.

També s’implementaran els programes de formació “Fem Ocupació per a Joves” i “30 plus“, que consisteixen en la contractació laboral dels participants en una nova feina i l’oportunitat de fer una formació posterior vinculada al món laboral en el que s’han mogut. Fins ara, a aquest programa només hi podien accedir joves fins a 29 anys, però enguany també hi podran participar persones majors de 30.

Consells per a autònoms

I finalment, de cara a principis de febrer, l’Agència impulsa una formació destinada als treballadors autònoms: “El cafè de l’autònom”. En aquesta edició, el director de Unidad de Gestión de MC Mutual, Josep Carré, explicarà els diferents tipus de prestacions de Seguretat Social existents pels treballadors autònoms (jubilació, malaltia, accident, incapacitats, permisos de maternitat/paternitat, etc.), com accedir-hi i adhesions a les Mútues, entre altres.

Per a més informació, fes clic aquí.

FOTO. Una edició anterior de les formacions de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà / Arxiu

X