L’Ajuntament de Berga té una proposta pel Patronat per solucionar el conflicte als Plens

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga (CUP) ha convocat una reunió interna del Patronat Municipal de la Patum, amb caràcter extraordinari, per abordar la crisi que viu la comparsa dels Plens. Serà el proper dimecres, 1 de febrer, a les 8 del vespreL’expulsió dissabte passat de tres membres de la comparsa per part del seu cap de colla, Isaac Gonfaus, ha remogut la comparsa i ha encès el debat en el si de la festa sobre la necessitat -o no- de reformular la normativa que regeix actualment.

El govern municipal portarà a la reunió una proposta perquè el Patronat la discuteixi. “Hem estat treballant en una idea que donarem a conèixer durant la reunió perquè és el Patronat qui l’ha de debatre com a ens gestor de la festa”, ha dit la regidora de Patum, Mònica Garcia. Sigui com sigui, la trobada extraordinària de dimecres vinent ha de servir, segons la regidora, per “resoldre aquest tema en favor de la festa“.

El consistori no ha volgut fer cap tipus de declaració sobre el tema, però sí que ha parlat amb tots els implicats en la qüestió. “Volíem parlar amb les parts involucrades i conèixer de primera mà els fets ocorreguts per poder parlar amb propietat”, assegura Garcia.

D’altra banda, la comparsa dels Plens, situada en l’ull de l’huracà des del cap de setmana passat, ha acordat reunir-se aquest dissabte, sense els membres expulsats. La trobada servirà perquè els 19 membres que actualment hi ha al grup donin la seva visió dels fets, abans que ho faci el cap de colla en la reunió del Patronat del dimecres següent.

X