L’Ajuntament de Berga escolta la versió del cap de colla dels Plens sobre les tres expulsions

El cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, i l’Ajuntament de Berga ja han tingut la primera reunió després que dissabte passat Gonfaus expulsés tres membres de la comparsa per “traïció i sedició”. El propi cap de colla ha confirmat a l’AquíBerguedà.cat que dilluns hi va haver la primera trobada amb l’equip de govern de la ciutat, però ha recalcat que n’hi haurà més i que està pendent que se’n concreti una altra en els propers dies.

Gonfaus ha reiterat que, fins que es prengui una decisió definitiva, no podrà parlar del contingut de les reunions amb el consistori ni de la seva opinió al respecte. Tampoc s’ha volgut pronunciar la regidora de Patum, Mònica Garcia, que, en la mateixa línia que el cap de colla dels Plens, manté la calma i la prudència a l’espera de rebre totes les informacions necessàries per prendre una decisió.

Qui sí que ha expressat la seva opinió al respecte és el grup municipal d’ERC, que ja va afirmar ahir que s’oposa frontalment a l’expulsió dels tres membres. A més, els republicans consideren que el Patronat de la Patum hauria de poder intervenir en la qüestió. En concret, creuen que és necessari que l’ens que gestiona la festa impulsi unes bases comunes per a totes les comparses per tal d’evitar que algunes tinguin un reglament desfasat i passin casos com el dels Plens.

X