Joan Boixader: “Guanyar la beca GAES és un primer pas que ha de servir per obrir-nos les portes a l’estranger”

Aquest dimarts al vespre els balladors berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí han estat premiats com un dels sis millors reptes de les beques GAES Persigue Tus Sueños. En concret, van ser els quarts classificats i van rebre 2.300€ que han de servir per avançar en el seu somni de competir arreu del món.

Joan Boixader ha explicat a l’AquíBerguedà.cat que el premi ha estat una autèntica sorpresa per a la parella. “Fa unes setmanes vam anar a una entrevista com a candidats a les beques i en vam sortir força desanimats. No ens ho esperàvem per res”, admet. Però finalment els gairebé 900 vots que van portar a la final a la parella es complementarien amb l’elecció del jurat com un dels premiats.

Ara, toca planejar un futur il·lusionant. Segons Boixader, el primer que la parella té al cap és “fer classes a Itàlia amb professors de nivell que ja coneixem i que ens prepararan per afrontar les competicions internacionals amb garanties”. Les sessions són realment cares i, per això, Boixader recalca que “cal pensar-ho amb calma” i administrar els diners amb encert.

Els 2.300 euros del premi seran “un primer pas que ha d’obrir-nos les portes a l’estranger“, ha dit el ballador. Hi ha dues despeses que hauran de tenir en compte en la cursa per fer realitat el seu somni: els diners de les classes i els dels desplaçaments. “Per nivell podríem haver anat a alguna competició internacional, però fins ara teníem l’obstacle dels diners”, ha assegurat. La beca GAES és una empenta més per tombar aquesta trava.