Berga signa el contracte pel canvi d’enllumenat, que estarà enllestit a finals d’estiu

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha signat aquest matí el contracte de subministrament i instal·lació de lluminàries. El nou enllumenat permetrà reduir la contaminació lumínica, rebaixar-ne el cost de consum i millorar l’eficiència energètica. Les obres s’iniciaran en un termini màxim d’un mes i finalitzaran al cap de 4 mesos i mig, com a molt, segons expliquen des de l’Ajuntament.

Tal com ja va avançar la pròpia alcaldessa en el darrer ple, l’empresa a qui s’han encarregat els treballs és Elecnor, que no només instal·larà les noves llums sinó que també millorarà una part de les que ja existeixen. Actualment, Berga compta amb 3.434 punts de llum distribuïts en 65 quadres de control amb una potència total instal·lada de 400,65kW.

Un estalvi de més d’1,5 milions de quilowatts per hora

El nou enllumenat comportarà un estalvi considerable en la despesa de llum que ha d’assumir l’Ajuntament. En concret, es passarà dels 1.986.151,60 kWh (quilowatts per hora) a 468.744 kWh. Tot plegat, doncs, suposarà un estalvi de més d’1.5 milions de quilowatts cada hora i, a la vegada, una reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera del 76,4%.

Pel que fa a l’estalvi econòmic, el consistori berguedà pagarà uns 225.000 euros menys cada any. El preu, però, pot variar, ja que va en funció de l’evolució del cost de l’energia. A més, però, una part dels diners estalviats es destinaran a retornar el crèdit de l’IDAE que ha fet possible el finançament de l’obra.

El canvi de l’enllumenat té un cost de 1.682.424,12 euros. El crèdit obtingut per l’Ajuntament cobreix la totalitat d’aquest cost, que s’haurà de retornar en 10 anys sense interessos. Malgrat tot, segons va explicar el regidor Oriol Camps en sessió plenària, “aquests diners es podran pagar sense problemes amb els diners que estalviarem en el consum del nou enllumenat”.

A més, l’empresa Elector s’ha ofert per dur a terme treballs addicionals i sense càrrec per l’Ajuntament per un valor de 750.000,00 euros, de manera que el valor de la inversió total serà de 2.432.424,12 euros.

 

FOTO. L’alcaldessa de Berga i el representant de l’empresa adjudicatària signen el contracte / Aj. Berga

X