Borredà proposa obrir més hores l’escola per conciliar l’educació dels alumnes i la vida laboral dels pares

La comissió pel futur de l’escola de Borredà i els pares i mares dels alumnes del centre es van reunir aquest dilluns al Centre Cívic del poble per compartir opinions i idees al voltant de la situació de l’escola. Més de 40 persones van respondre a la crida de la plataforma i van poder conèixer la situació, les accions previstes i les vies de col·laboració en les iniciatives.

Fer difusió a les xarxes socials de les activitats que es realitzen a l’escola, explicar-ho a les amistats, participar en les activitats que s’impulsin des del centre i fer arribar idees i propostes a la comissió per salvar l’escola. Aquestes són algunes de les propostes que la plataforma va fer a la població de Borredà per tal d’evitar la davallada d’alumnes que s’espera.

La directora de la ZER Berguedà Centre, Marina Almenara, va explicar a la gent del poble com es treballa a l’escola, quin és el projecte educatiu que defensa el centre i quines accions s’estan fent a nivell institucional per posar-la en el lloc que li pertoca pel seu treball innovador.

Per la seva banda, les persones que van assistir voluntàriament a la reunió van explicar els motius que els havien portat a la reunió i van destacar els fets que els unien amb l’escola. “Un poble sense escola és un poble sense futur“, coincidien la majoria.

Des del consistori, l’alcalde, Joan Roma, va remarcar que l’aposta que s’està fent per l’escola és important. Segons Roma, es van invertir 7.000 euros en l’adequació d’una aula per a la llar d’infants, es va aprovar una partida de 20.000 euros per contractar la Treballadora d’Educació Infantil i es va acordar obrir aquest espai amb només dos alumnes.

Finalment, tots els agents implicats en la qüestió van coincidir en què és necessari conciliar la vida laboral i l’escola. Per això, consideren que seria una bona idea apostar per un espai matinal per als nens, a les 8, abans de l’inici de les classes, així com també assegurar el servei de menjador per a tots els alumnes i la possibilitat d’allargar l’espai de tarda una mica més.