Augmenten un 9% els accidents de trànsit a l’interior de Berga

La Policia Local de Berga ha registrat 109 accidents a l’interior de la ciutat al llarg del 2016, és a dir, 9 més (+9%) que l’any anterior, el 2015, quan se’n van registrar un centenar just. D’aquesta manera, la xifra segueix pujant de manera preocupant: fa un any parlàvem d’un augment del 8% tenint en compte els 100 del 2015 i els 93 que es van registrar el 2014. Aquest any, a més, un dels 109 accidents d’aquest 2016 ha estat mortal, un fet que no s’havia produït ni fa un any ni fa dos.

Pel que fa a les causes dels accidents, la més freqüent és la sortida de via o pèrdua de control del vehicle, tal com ja va passar fa l’any 2015. Enguany, però, hi ha hagut un augment important dels accidents provocats pels efectes de l’alcohol, que han passat de ser 6, l’any 2015, a 10, en els mesos de 2016. La xifra de col·lisions en sortides d’estacionament es manté intacta, en 12, i els accidents per no respectar les senyals de cediu el pas o stop baixen de 13 a 10.

Quant a les hores en què s’acostumen a produir els accidents, històricament ha pics importants al migdia i les primeres hores de tarda. Aquest any, a més, s’hi afegeixen els 8 incidents registrats de 6 a 7 del matí, una de les xifres més altes del dia. Tot i això, tal com ja va passar l’any passat, l’hora en què se’n produeixen més (11) és d’11 del matí a 12 del migdia.

I finalment, pel que fa al perfil dels conductors, destaca una pujada important dels homes d’entre 26 i 35 anys que implicats en accidents: l’any 2015 se’n van comptar 6 i al 2016, més del doble, 17. Tot i això, la franja d’edat que lidera l’apartat dels conductors continua sent la dels 36 als 45 anys, amb un total de 28 accidentats i accidentades al llarg de l’any.

La memòria anual de la Policia Local de Berga de l’any 2016 és aquesta:

X