Teatre reivindicatiu i concerts de qualitat dibuixen la programació cultural de Berga fins el juliol

Berga ha presentat aquest dijous la programació cultural fins el juliol. Durant els propers mesos la ciutat s’omplirà de música i teatre amb una quinzena de propostes, moltes de les quals tenen un denominador comú: la reivindicació de les problemàtiques actuals a través de l’art. La regidora de Cultura de la ciutat, Mònica Garcia, ha presentat l’oferta cultural pels propers mesos juntament amb representats de diverses entitats involucrades en les iniciatives.

Garcia ha aprofitat l’ocasió per reiterar la importància de construir “una base cultural sòlida” a la ciutat. A més, ha destacat la feina que fan entitats com la Farsa, Tràfec Teatre o l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), que com cada any col·laboren amb activitats que omplen la graella cultural de la ciutat.

Música de qualitat

L’Ajuntament, Tràfec Teatre i la Farsa s’encarreguen de l’apartat del teatre, mentre que les activitats musicals recauen en l’EMMB. En concret, l’Escola de Música aportarà una dotzena de propostes a la cartellera d’enguany. Entre elles, el director de l’EMMB, Xavi Llobet, ha destacat l’actuació de la National Youth Wind Orchestra de Luxembourg (Jove Orquestra Nacional de Vent de Luxemburg), el proper 16 d’abril, al Teatre Municipal. Llobet ha explicat que es tracta d’una agrupació de renom que estarà fent un ‘stage’ a la Cerdanya i això ha servit per convèncer-los de tocar a Berga.

El director de l’EMMB també ha posat especial èmfasi en ‘Va de tecles’, una proposta que arribarà al Teatre Municipal el dia 13 de maig i que ell mateix ha qualificat d'”original”. En concret, hi haurà una seixantena de pianistes de 4 escoles diferents (Berga, Sallent, Cardona i Solsona) sobre l’escenari del teatre. Llobet, a més, ha explicat que “fins ara només s’ha pogut veure una experiència similar a la de ‘Va de tecles’ al Palau de la Música de Barcelona.

Finalment, el director de l’Escola de Música de Berga també ha destacat la proposta ‘Fem sonar la Patum’, que espera omplir la plaça de Sant Pere el dia 3 de juny. En aquest cas, la idea és “mostrar la música com una disciplina inclusiva i oberta a tothom”, ha dit Llobet. I per això l’organització farà que tota mena de col·lectius de la ciutat siguin els protagonistes del concert. “Hem de ser inclusius perquè això és el que fa possible que l’EMMB pervisqui a Berga”, ha explicat el director.

Les altres activitats que proposa l’Escola de Música són aquestes:

Captura de pantalla 2017-03-02 a les 18.23.02

Teatre reivindicatiu

Pel que fa al teatre, Berga acollirà quatre grans obres i repetirà la jornada de píndoles de microteatre en els propers mesos. La primera, serà el proper divendres 10 de març: ‘Diari d’una miliciana’, de Jaume Miró, a càrrec de la companyia La Belle Ensemble. L’obra, ha dit la regidora Garcia, s’emmarca dins les jornades de memòria històrica que impulsa el propi Ajuntament, així com també en els actes reivindicatius relacionats amb el Dia de la Dona.

Una setmana més tard, dissabte 18, els berguedans Tràfec Teatre representaran la seva obra ‘Assaig T4‘, que el passat any els va portar fins el Teatre del Raval de Barcelona i va ser premiat a la Mostra de Teatre de la ciutat comtal. “Encara tenim l’obra molt viva i ens agrada la idea de tornar-la a fer a casa”, ha assegurat Lídia Canals, de Tràfec Teatre.

De cara a l’abril, el mes naixerà a cop de teatre i és que la companyia Pepa Plana omplirà el Teatre Municipal amb ‘Paradís pintat’, una obra protagonitzada per la pallassa Pepa Plana que reflexiona sobre les migracions forçades. Segons la regidora de Cultura, “és una proposta capaç de combinar l’humor de l’actriu amb la reflexió de la crisi dels refugiats que estem vivint”.

Just un mes després, l’1 de maig, i coincidint amb la fira que se celebra cada any per aquesta data a Berga, serà el torn de la Farsa, que torna a l’escenari amb ‘Aquí no paga ni Déu’, de Darío Fo. Angelina Vilella, que també ha participat en la presentació de la programació, ha explicat que l’obra “és un divertimento amb crítica social que s’ha fet a molts llocs, però intentarem aportar-hi noves coses”. I ha bromejat: “Si ens surt bé, riurem; si no, plorarem”.

La resta d’activitats al Teatre Municipal són aquestes:

ProgramacióTeatreMunicipal

X