Borredà preveu inaugurar la depuradora entre febrer i abril del 2018

La depuradora de Borredà ja té calendari pautat. L’ACA preveu dos escenaris: l’un, sense al·legacions i amb expropiacions de mutu acord; l’altre, amb al·legacions i expropiacions amb acta prèvia. Si es produeix el primer dels escenaris -el més favorable- les obres podrien començar a finals del proper mes de maig i la depuradora entraria en funcionament a finals de febrer del 2018. En canvi, si hi haguessin traves durant els tràmits, l’inici dels treballs de construcció es podria retardar fins la primera meitat de juliol i l’estació no estaria en marxa fins a mitjans d’abril del 2018.

Així ho detalla el calendari que l’ACA va presentar aquest dimecres a la comissió de seguiment del projecte de la depuradora del municipi, que es va constituir el mateix dia en una sessió celebrada a l’edifici de l’Ajuntament. En formen part els 7 regidors del consistori (tant els de l’equip de govern com l’oposició) i tres representants de la plataforma ciutadana que va aturar les obres fa uns mesos.

Un cop constituït el grup, van prendre la paraula el representant de l’ACA, Guillem Peñuelas, i els dos tècnics de l’empresa OMS-SACEDE que han redactat el projecte. Tots ells van explicar als assistents a la reunió les claus del projecte i, a més, van donar una còpia resumida del projecte per tal que cada membre de la comissió la pugui estudiar amb deteniment durant el període d’al·legacions. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Joan Roma, ha informat que, des d’aquest dimecres, el projecte és al consistori en format paper per tal que qualsevol ciutadà pugui consultar-lo en horari d’atenció al públic (dilluns i dimecres de 16 a 19h i divendres de 10 a 13 hores).

FOTO. Vista del poble de Borredà des del punt on es preveu construir la depuradora / Marc Canturri