La Pobla exhibirà el potencial de la futura Estació de Trail en el primer Training Camp del Berguedà

La Pobla de Lillet acull aquest diumenge, 25 de març, el primer Training Camp Berguedà, una jornada que ha de servir per començar a exhibir el potencial del que serà l’Estació de Trail de la comarca. En concret, el Consell Comarcal i l’atleta Pau Bartoló preparen una classe pràctica i teòrica del que significa córrer per la muntanya. Hi esperen una quarantena d’amants de la muntanya -la majoria de fora de la comarca- que viuran un matí de muntanya, un migdia de dinar amb els seus professors i una tarda de xerrades sobre l’esport que hauran practicat hores abans.

D’entrada, hi haurà quatre atletes de renom que dirigiran la sessió matinal. Dos d’ells, Pau Bartoló i Judit Franch, són de la comarca, mentre que els altres dos, Biel Ràfols i Yeray Duran, s’hi desplaçaran per aportar els seus coneixements sobre les curses de muntanya. La idea de l’organització és portar els participants del Training Camp als paratges que rodegen la Pobla. Faran un recorregut d’uns 16 quilòmetres que transcorreran pel nucli urbà de la Pobla, el sender de la Cova, el santuari de Falgàs, la casa de Vallfogona, la zona de les mines, Joc de Pilota, el Xalet del Catllaràs i altre cop al municipi de la Pobla.

Al migdia, els participants dinaran amb els seus quatre professors en “una oportunitat” per conèixer les seves sensacions sobre el circuit que hauran fet al matí, segons ha dit Pau Bartoló en la presentació de l’activitat. “Ens servirà per conèixer de manera informal què els ha semblat el circuit i l’activitat”, assegura.

A la tarda, hi haurà la part més teòrica: dues xerrades, una de Biel Ràfols i l’altre del propi Pau Bartoló. La primera se centrarà en el material necessari per córrer per la muntanya amb seguretat. La segona, en la planificació dels entrenaments i la temporada de curses de muntanya.

Vendre l’Estació de Trail al públic

Un dels objectius principals del Training Camp Berguedà és començar a crear contingut per vendre el que serà l’Estació de Trail del Berguedà al seu públic objectiu. La iniciativa, que englobarà els municipis de la Pobla, Guardiola de Berguedà, Bagà i Sant Julià de Cerdanyola i consistirà un circuit homologat i preparat per córrer per camins de muntanya, amb senyalització específica i serveis com dutxes i taquilles per als usuaris, s’està dissenyant i ben aviat veurà la llum.

El fet que prop del 90% dels participants en el Training Camp siguin de fora de la comarca servirà per començar a mostrar als atletes d’arreu la idoneïtat dels paratges de la zona i l’atractiu de la futura Estació, tal com ha explicat el conseller d’Esports del Consell Comarcal, Abel Garcia, en la roda de premsa de presentació del Training Camp. A més, el fet que siguin de fora farà, segons Garcia, que hi hagi “un cert impacte a la comarca” a nivell de comerç.

X