El Berguedà es manté fidel a la tradició i encara una Pasqua farcida de caramelles

Arriba la Pasqua, tornen les caramelles. El Berguedà viurà un any mes un cap de setmana amb dos grans protagonistes: les mones i els caramellaires. Les pastisseries treballen des de fa dies en l’elaboració de mones delicioses i lluïdes mentre les veus berguedanes s’afinen a l’espera de les tradicionals cantades pels carrers i les cases de cada municipi.

Com cada Pasqua, la majoria de pobles de la comarca preparen un cap de setmana farcit de tradició i cultura. A Berga, per exemple, la tradicional cantada de caramelles serà diumenge, 16 d’abril, a la una del migdia a la plaça de Sant Pere. Com sempre, hi actuaran la coral infantil Xerics,  el grup de caramelles de La Valldan, el coro i la cobla Ciutat de Berga i i la coral Queraltina.

A Gironella, també diumenge, se celebrarà la tradicional trobada de colles caramellaires a la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament. Els diferents grups participants cantaran per separat al llarg de tot el matí de diumenge per carrers i places del municipi i també ho faran dissabte a la tarda. La cantada final tindrà lloc diumenge, dia 16 d’abril, a les 13h, a la plaça de la Vila. Segons ha explicat l’Ajuntment a través d’un comunicat al seu lloc web, el públic podrà seguir les actuacions còmodament assegut a les cadires que s’instal·laran a la plaça, tal com es va fer l’any passat amb bons resultats.

D’altra banda, Puig-reig és un altre dels municipis de la comarca amb una tradició caramellaire molt arrelada. D’entrada, diumenge celebrarà les caramelles solidàries a partir d’1/4 d’1 del migdia i fins les 2. L’endemà, dilluns, el municipi acollirà l’acte estrella del cap de setmana: la cantada conjunta de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig i la Polifònica, a partir de les 10 del matí.

Altres muncipis que també mantenen la tradició de les caramelles són Vallcebre, Gósol, Bagà, Avià, Guardiola de Berguedà, Vilada, Montclar, l’Espunyola, Montmajor o Casserres. Per a més informació, consulta el nostre Sortim, l’apartat d’agenda de l’AquíBerguedà.cat.

X