L’Ajuntament de Gironella, un model a seguir al Berguedà en transparència

La pàgina web de l’Ajuntament de Gironella és un exemple a seguir per a tots els consistoris de la comarca. Així ho certifica el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha atorgat per tercer any consecutiu el segell Infoparticipa per la transparència al portal web institucional de Gironella. Es tracta de l’únic municipi del Berguedà que assoleix aquesta distinció i un dels 93 d’arreu de Catalunya que ho aconsegueix d’un total de 948.

La UAB considera que la web de l’Ajuntament gironellenc compleix el 86,54% dels 52 indicadors establerts i que reconeixen les bones pràctiques en els portals d’administracions públiques. Amb aquesta distinció, Gironella certifica, doncs, que el web municipal facilita saber qui són els representants polítics del municipi, com gestionen els recursos públics i quines formes de participació posen a l’abast de la ciutadania.

Millora respecte l’any passat

Gironella no només revalida el segell aconseguit l’any passat, sinó que millora la marca. Fa un any va complir amb el 82,69 dels punts, mentre que aquest any supera el 86,5%, és a dir, se situa gairebé 4 punts per sobre. El 100% dels punts s’obtenien només si la informació es troba totalment actualitzada, és vigent i de fàcil accés, o sigui, que l’espai està ben anomenat i encaminat correctament.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde David Font ha assegurat que el segell és fruit d’anys de “bona feina”, tant dels treballadors municipals com de l’equip de govern. “L’Ajuntament ha estat treballant durant mesos per garantir que la seva pàgina web sigui fàcil de consultar, aplicant petits canvis que han permès facilitar encara més l’accés a la informació per part de la ciutadania”, recalca el batlle.

Des de l’àrea de Comunicació i TIC, el regidor, Lluís Vall, s’ha compromès a “seguir apostant perquè la ciutadania tingui un fàcil accés a totes les dades” a través de la publicació de documents al web. A més, ha promès l’enfortiment d’altres eines de comunicació com les xarxes socials de l’Ajuntament, que són Facebook, Twitter i Instagram.

X