China Market

Berga, Política

Berga aprova pressupostos tot i les negatives de PDeCAT i PSC, decebuts amb l’actitud de la CUP

Berga aprova pressupostos tot i les negatives de PDeCAT i PSC, decebuts amb l’actitud de la CUP

No hi va haver sorpreses en el ple de pressupostos de Berga. Tal com ja havien anunciat prèviament tots dos partits, la CUP i ERC van pactar el sí a la proposta cupaire i les previsions del govern tiren endavant, tot i els vots en contra del PDeCAT i el PSC, i l’abstenció d’Iniciativa. Però a banda de ratificar el que ja estava anunciat, la sessió plenària va servir a la resta de partits per exposar les seves discrepàncies sobre les intencions de l’equip govern.

Sens dubte, però, la força política que més va incisiva es va mostrar en la sessió va ser el PDeCAT. D’entrada, perquè era qui més esmenes havia plantejat i, en concordança, qui més aspectes pretenia retreure al govern de la CUP.

El portaveu demòcrata, Antoni Biarnés, va posar especial èmfasi a la “falta de capacitat de gestió” de l’equip de govern. Prova d’això, va dir Biarnés, és que la CUP “només ha executat un 6% de les inversions que preveia fer l’any 2016″. Segons el cap de l’oposició, “és alarmant i preocupant“. En la mateixa línia, la portaveu d’Esquerra, Ermínia Altarriba, va proposar una comissió de seguiment per evitar que l’escàs compliment de l’any 2016 es repeteixi. El regidor d’Hisenda, Francesc Ribera, s’hi va comprometre.

Però a banda de lamentar l’evolució del 2016, el PDeCAT també es va mostrar decebut amb la planificació de l’any actual. Segons Biarnés, el partit esperava més perquè “aquest any hi ha més diners i més marge“. En aquest sentit, el portaveu demòcrata va criticar un pressupost “bastant continuista” i “sense grans canvis” respecte l’any 2016.

Per tot això, el partit proposava unes esmenes que “podrien respondre a més necessitats de la ciutat”, va dir Biarnés. No van tenir futur: ERC i la CUP hi van votar en contra mentre que el PSC i ICV es van abstenir. En canvi, sí que van triomfar les esmenes d’ERC, que, amb el suport del govern, van ser incloses en el pressupost definitiu, tot i les abstencions de PSC i ICV i el vot en contra dels demòcrates.

Monroy explota i gira l’esquena al govern

La part final de la sessió va servir per conèixer les intencions de vot de la regidora Rosalia Monroy (PSC) i el regidor Joan Torres (ICV). Monroy no va presentar esmenes però sí que va aprofitar el seu torn de paraula per retreure a l’equip de govern que no inclogui en els pressupostos les obres al camí de les Germanetes.

La regidora socialista va tornar a acusar la CUP de “no tenir en compte els avis” i va anunciar que votaria en contra del pressupost i que, a més, negaria la mà estesa al govern en l’execució de les inversions previstes. “No és manera de treballar”, va sentenciar. Com a rèpliques, el regidor Oriol Camps va lamentar el “to melodramàtic” de Monroy, i Titot va recordar a la regidora que “el pressupost és de 20,5 milions d’euros i decanta el seu vot per una inversió mínima en el conjunt de les previsions”.

Pel que fa a Iniciativa, Torres va anunciar des d’un primer moment que s’abstindria. El regidor va afirmar que “troba a faltar dinamisme a l’hospital” i va recalcar que “és l’empresa més gran del Berguedà i no l’estimem com sembla ser que ens estimem la Patum”. L’afirmació no va caure bé a Venturós, que va contestar decebuda: “Em dol que faci aquesta acusació”. Finalment, Torres va constatar que “no és un mal pressupost però hi afegiria una sèrie de partides”, de manera que va reafirmar la seva abstenció.

Més informació en el minut a minut del ple que va oferir la redacció de l’AquíBerguedà.cat.

Ajuntament de Berga Ple extraordinari pressupostos Berga

Estic amb tu

Comentaris