Els hereus i les pubilles de Gironella i la Valldan triomfen a Piera i representaran la Catalunya central

Els hereus i les pubilles de la Valldan i Gironella han triomfat aquest cap de setmana a Piera en la proclamació dels títols del pubillatge a la Catalunya central. Durant el proper any, Aina Pi, Oriol Riba, Mireia Roca i Èric Parcerisa portaran quatre de les sis faixes i bandes vermelles que els distingeixen com a representants del pubillatge a les comarques centrals.

Aina Pi, de la Valldan, serà la 1a Dama; Oriol Riba, de Gironella, farà de 1r Fadrí; Mireia Roca, també de Gironella, va ser nomenada 2a Dama; i Èric Parcerisa, de la Valldan, portarà la faixa de 2n Fadrí. L‘Hereu de la Catalunya central serà el navassenc Martí Castanyer, mentre que la banda de la Pubilla viurà a Osona: Laia Comerma, de Seva.

La proclamació d’aquests sis joves a Piera va suposar l’adéu dels seus predecessors. Entre ells també hi havia un valldanenc, Pep Pla, que deixa la faixa de 2n Fadrí però segueix en actiu en el món del pubillatge, ja que és el vigent Hereu de les Comarques Barcelonines. A banda de Pla, també es van acomiadar la Pubilla 2016, Raquel Calsina, de Piera; l’Hereu, Marc Piqué, de Manresa; la 1a Dama, Laura Santamaria, de Manresa; el 1r Fadrí, Martí Coral, de Piera; i la 2a Dama, Míriam Oro, de Sant Vicenç de Castellet.

Tots ells van ser nomenats fa cosa d’un any a Gironella en un acte molt lluït a l’Església Vella del poble. Mesos més tard, la majoria d’ells van fer a Puig-reig els exàmens per ser hereu i pubilla de Catalunya i les quatre províncies. Precisament en aquest certamen, Pla va aconseguir la preuada faixa de les comarques barcelonines i va agafar el relleu del gironellenc Daniel Raya. El pubillatge al Berguedà fa anys que despunta arreu del territori.

X