Josep Pla Casadesús, de la Valldan, nou hereu de les comarques barcelonines

Aquest matí s’han donat a conèixer a Puig-reig els noms dels nous hereus i pubilles de Catalunya i de les quatre províncies i Josep Pla Casadesús, de la Valldan, serà el nou hereu de les comarques barcelonines i 2n fadrí de Catalunya. D’aquesta manera, de nou, un berguedà representarà a les comarques barcelonines com a hereu, relleu de Daniel Raya, de Gironella, que va ser proclamat amb la mateixa distinció fa un any, a Cubelles.

hereu catalunya 2016-3

Josep Pla va ser hereu de la Valldan fins l’agost, quan va passar el relleu als nous representants locals del pubillatge valldanenc. Malgrat tot, aquest any també ha estat distingit com a 2n Fadrí de la Catalunya central, de manera que ha seguit lligat al pubillatge des de llavors. Així doncs, la proclamació de Pla com a hereu de les comarques barcelonines és la tercera distinció que rep en poc menys d’un any.

La resta d’hereus i pubilles de títol nacional

Una seixantena d’hereus i pubilles d’arreu del país s’han sotmès als exàmens orals i escrits que es van fer ahir, dissabte 22, a l’institut Guillem de Berguedà de Puig-reig. D’aquests exàmens, n’ha sortit l’hereu i la pubilla de Catalunya, però també l’hereu i la pubilla de cada província catalana (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida).

Adrià Malagón, de Peralada, és el nou hereu de Catalunya, i Dària Ferré, de Batea, la nova pubilla. Pel que fa a les comarques barcelonines, Maria Lluis, de Sitges, acompanyarà a Josep Pla com a pubilla de la província. A les comarques tarragonines, Olga Rodríguez, d’Ascó, i Ferran Marsal, dels Pallaresos, seran la pubilla i l’hereu, respectivament. Més amunt, a la província de Girona, Laia Mercader, de Vidreres, serà la pubilla i Ferran Labró, de Ripoll, serà l’hereu. Finalment, Roderic Gastón i Clara Torrelles han sortit escollits com l’hereu i la pubilla de les comarques lleidetanes.

Foto: Moment de l’entrega de la faixa d’hereu de les comarques barcelonines a Josep Pla, de mà del seu predecessor, Daniel Raya. Autor: Marc Canturri.

X