El Túnel del Cadí té el segon peatge més car de tot l’Estat

30 anys del túnel del Cadí. Imatge del peatge del Túnel del Cadí per la nit. Foto cedida per: Túnels Barcelona i Cadí

Els conductors que passen pel Túnel del Cadí paguen el segon peatge més car de tot l’estat espanyol (el primer a tot Catalunya), seguit només pel Túnel de Sóller, a l’illa de Mallorca. Són les dades de l’informe que ha presentat aquesta setmana l’entitat Automobilistes Europeus Associats i que es basa en dividir el preu total del peatge entre el número de quilòmetres que té la via.

D’aquesta manera, al Túnel del Cadí es paguen 0,39€ per quilòmetre, tenint en compte que el peatge té un preu d’11,64€ i la via té 29,7 quilòmetres. Només el Túnel de Sóller supera el del Cadí amb un preu de 1,68€ per quilòmetre. Ara bé, a partir del setembre el túnel mallorquí deixarà de ser de pagament, i el Túnel del Cadí passarà a encapçalar el rànquing de vies de pagament més cares d’Espanya. De moment, però, els residents al Berguedà poden gaudir de la gratuïtat d’aquesta via.

La C-16, la carretera més cara

Si seguim repassant el rànquing, trobem que el Túnel de Vallvidrera, per accedir a la ciutat de Barcelona, ocupa el tercer lloc amb un preu de 0,25€ per cada quilòmetre recorregut. Seguidament, trobem l’autopista de Manresa a Terrassa i el seu tram fins a Sant Cugat que, amb un preu de 0,24€ per quilòmetre, ocupa la quarta posició.

Aquestes tres vies (els dos túnels i l’autopista) formen part de la C-16, convertint-se d’aquesta manera en la carretera que té els peatges més cars de tot l’estat. La següent via de peatge catalana del rànquing es troba en setena posició i són els Túnels del Garraf, a la C-32.

El rànquing complet el podeu trobar a la pàgina web de l’entitat.