Creix el malestar entre els empresaris de la Valldan per les obres a les voreres del polígon

Els empresaris del polígon industrial de la Valldan estan preocupats pels problemes de circulació que generen les obres de canalització per distribuir la calor que sortirà de la central de biomassa. Fa un any que l’actuació va començar i des d’aleshores bona part de les voreres i la calçada del polígon n’ha patit les conseqüències.

L’associació d’empresaris ha demanat en reiterades ocasions a la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa (MMBB) que faci les obres per trams. En concret, proposen es divideixi l’actuació en segments de 100 metres, de manera que, quan es tanqui un segment, s’obri el següent.

Escenari deplorable

Els empresaris també lamenten l’estat “deplorable” que presenten les voreres i la calçada on s’ha actuat. Segons diuen, no es compleixen les mesures de seguretat i higiene que estan contemplades en la normativa de seguretat en el treball i en les ordenances municipals. La seva implementació, asseguren, és “exigible en qualsevol obra civil” i estan sorpresos que això no s’estigui fent en un projecte d’envergadura com ho és el del polígon de la Valldan.

Per aquest motiu, en la darrera reunió entre empresaris i Mancomunitat de Municipis per la Biomassa, els propietaris de les naus del polígon van exigir que s’adeqüessin les voreres afectades per les obres, que “donen una imatge gens desitjable pels interessos dels empresaris del polígon”.

Sigui com sigui, l’Associació del polígon de la Valldan recalca que el projecte de la planta de biomassa és “una oportunitat important que donarà un valor afegit al conjunt de les empreses”. Ara bé, coincideixen que convé un canvi de rumb en el procés per aconseguir que la planta sigui una realitat.

obres-poligon-2

obres-poligon-3

obres-poligon-4

obres-poligon-1

X