Patum

Esquerra afegeix els seus tres salts de ple al sorteig de l’Ajuntament i se’n concediran 152

Esquerra afegeix els seus tres salts de ple al sorteig de l’Ajuntament i se’n concediran 152
Els regidors d'ERC, davant l'Ajuntament, aquest divendres. MARC CANTURRI

Ermínia Altarriba, Jordi Pujals i Dolors Tous, els tres regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Berga, han decidit posar el seu salt de ple a la borsa que sortejarà el consistori el proper dimarts, 13. Per tant, els salts sortejats no seran 149, tal com van anunciar ahir l’alcaldessa i la regidora de Patum, sinó que seran 152.

Esquerra ha pres la decisió en les últimes hores i ha celebrat la proposta del sorteig que va sortir del govern de la CUP. Ara bé, els republicans també recorden que la idea de recuperar el control de la comparsa dels plens així com també d’alguns dels salts a repartir és un argument que han defensat des de l’inici del conflicte.

Critiquen la precipitació

Tanmateix, els tres regidors d’Esquerra han lamentat que la decisió s’hagi pres “a corre-cuita” i asseguren que “no ha tingut el debat que mereixia”. Altarriba, Pujals i Tous creuen que les decisions del Patronat extraordinari del febrer, les del Ple de l’Ascensió del passat 28 de maig i les d’ahir a la tarda han estat “precipitades” i recalquen que “la veritable assemblea i la més representativa de la ciutat és el Ple de l’Ajuntament”.

El regidor Pujals havia obert un sorteig del seu salt a través de Facebook

El salt regidor Jordi Pujals també s’inclourà finalment a la borsa de salts que se sortejaran dimarts que ve. Tal com va fer l’any passat, Pujals ja havia obert un sorteig a través del seu Facebook on convidava a apuntar-s’hi a tots els majors de 18 anys que no havien saltat mai de ple. Segons ha explicat ell mateix, hi havia prop d’un centenar d’inscrits.

Ara, però, en vista de la proposta del consistori, ha decidit anul·lar el sorteig particular i sumar-se a la idea de la borsa comuna. Per tot plegat, Pujals ha demanat disculpes a les persones que ja s’havien inscrit en el seu salt i les ha convidat a apuntar-se al de l’Ajuntament. Tenint en compte que ja hi havia un centenar d’apuntats al salt de Pujals, les opcions per a ells creixen notablement si s’apunten al sorteig dels 152 del consistori.

Estic amb tu

Comentaris