Els Castellers de Berga toquen el seu sostre en una Diada dels Quatre Fuets històrica

Ho han aconseguit. Els Castellers de Berga han tornat a descarregar la torre de 7 -la primera d’aquesta temporada- en una de les millors diades que ha viscut Berga des que els castellers de la ciutat es van fundar. Els de la camisa blava han estat els amfitrions d’una diada de nivell, amb els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Bordegassos de Vilanova.

En aquest escenari i en una plaça de Sant Pere plena de camises, faixes i un desplegament mediàtic d’envergadura, la colla berguedana ha tornat a tocar el seu sostre. Han descarregat la torre de 7 en última ronda i, segons el seu cap de colla, Joan Farguell, han assolit “un dels grans reptes de la temporada”. Abans, havien descarregat un 7 de 7 i un 5 de 7. “El 2 de 7 és un castell complicadíssim, molt més que el 4 de 8, i és un repte cada temporada”, ha dit el cap de colla.

La plaça ha vibrat com mai quan els amfitrions han completat la primera torre de 7 de la temporada. Ara bé, la diada ha estat una autèntica exhibició de grans construccions, ja que les altres tres colles també han estat pletòriques. Els Capgrossos han descarregat un 2 de 8 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un 4 de 8. Els Bordegassos de Vilanova han fet un 4 de 8, un 7 de 7 i un 5 de 7. I els Minyons han completat un 3 de 9, un 5 de 8 i una torre de 8 amb folre.

Proper repte: 4 de 8

Ara, amb la torre de 7 al sac, el cap de colla dels Castellers de Berga ha afirmat que el proper repte és el 4 de 8. L’any passat la colla ja el va carregar al Concurs de Castells, a Tarragona. Des d’aleshores, la colla ho ha provat en diverses ocasions però descarregar-lo segueix sent un repte pendent. Farguell, però, confia plenament que aquest any sí que ho aconseguiran: “Si no hi confiés, no hi seria”.

https://twitter.com/cdberga/status/873860999476105216

X