Berga, Patum

L’Ajuntament de Berga sorteja 149 salts de plens

L’Ajuntament de Berga sorteja 149 salts de plens

L’Ajuntament de Berga sortejarà 149 dels 400 salts de plens del Corpus del 2017. És la primera vegada a la història que una part dels salts de plens arriben directament a la ciutadania, per sorteig i sense intermediaris. Però els vestidors encara conserven la majoria de vals per saltar. Els 22 vestidors mantindran deu salts cadascun; 220, en total. L’Ajuntament se’n quedarà 31 més per als regidors de l’oposició —els de la CUP hi renuncien—, per als administradors i per a “treballadors municipals que històricament n’han tingut”, explica la regidora de Patum, Mònica Garcia. I els 149 restants van a sorteig (37 per al primer salt de dijous, 37 per al segon, 37 més per al primer de diumenge, i 38 per al segon).

Instàncies a l’Ajuntament

Per poder participar al sorteig, cal presentar una instància a l’Ajuntament de Berga, o bé a les oficines municipals o bé a través del web www.berga.cat.
A partir d’aquest dijous a les 12 de la nit, hi ha temps d’inscriure-s’hi fins dimarts a les 15 h, i el mateix dimarts a les 19 h es farà el sorteig. Cadascú tindrà un número al sorteig, corresponent a la numeració de la instància.
Els menors de 16 a 18 anys anys poden participar-hi, però han d’acompanyar la instància d’una autorització dels pares o dels tutors legals.

Mecanisme d’obertura

L’alcaldessa, Montse Venturós, diu que “no és cap càstig [per a la comparsa], és una fórmula que un dia o altre s’havia de posar sobre la taula”. L’Ajuntament considera que totes les comparses s’han de poder autogestionar, però creu també que hi ha d’haver un mecanisme “que garanteixi la transparència i l’accés dels salts de plens a la ciutadania”. I aquesta fórmula, fins ara, no s’havia posat en pràctica. “Hi ha mancances en totes les comparses”, diu Garcia, “però la resta han aprovat reglaments democràtics, i la dels plens, no”.

Corpus Patum Plens salts

Estic amb tu

Comentaris