L’Ajuntament de Berga sorteja 149 salts de plens

L’Ajuntament de Berga sortejarà 149 dels 400 salts de plens del Corpus del 2017. És la primera vegada a la història que una part dels salts de plens arriben directament a la ciutadania, per sorteig i sense intermediaris. Però els vestidors encara conserven la majoria de vals per saltar. Els 22 vestidors mantindran deu salts cadascun; 220, en total. L’Ajuntament se’n quedarà 31 més per als regidors de l’oposició —els de la CUP hi renuncien—, per als administradors i per a “treballadors municipals que històricament n’han tingut”, explica la regidora de Patum, Mònica Garcia. I els 149 restants van a sorteig (37 per al primer salt de dijous, 37 per al segon, 37 més per al primer de diumenge, i 38 per al segon).

Instàncies a l’Ajuntament

Per poder participar al sorteig, cal presentar una instància a l’Ajuntament de Berga, o bé a les oficines municipals o bé a través del web www.berga.cat.
A partir d’aquest dijous a les 12 de la nit, hi ha temps d’inscriure-s’hi fins dimarts a les 15 h, i el mateix dimarts a les 19 h es farà el sorteig. Cadascú tindrà un número al sorteig, corresponent a la numeració de la instància.
Els menors de 16 a 18 anys anys poden participar-hi, però han d’acompanyar la instància d’una autorització dels pares o dels tutors legals.

Mecanisme d’obertura

L’alcaldessa, Montse Venturós, diu que “no és cap càstig [per a la comparsa], és una fórmula que un dia o altre s’havia de posar sobre la taula”. L’Ajuntament considera que totes les comparses s’han de poder autogestionar, però creu també que hi ha d’haver un mecanisme “que garanteixi la transparència i l’accés dels salts de plens a la ciutadania”. I aquesta fórmula, fins ara, no s’havia posat en pràctica. “Hi ha mancances en totes les comparses”, diu Garcia, “però la resta han aprovat reglaments democràtics, i la dels plens, no”.

X