La Patum de Lluïment reivindica que la Patum infantil hauria de ser una excepció dins la llei del foc

La Patum infantil ha estat molt present en la Patum de Lluïment d’aquest dijous al migdia, a la plaça de Sant Pere. La festa dels més petits viu un moment de reivindicació davant la nova normativa del foc, que impedeix als menors de 10 anys formar part de les comparses de foc (maces, guites i plens). Per això, la Patum gran se n’ha volgut fer ressò i s’ha posicionat al costat de la seva escola.

La primera estesa de mà ha estat just abans del salt de maces. Tres nens en representació de la Patum infantil han sortit al mig de la plaça i s’han passejat per l’espai que s’havia format per fer el salt. Portaven dues pancartes amb un missatge clar: “No som pirotècnia, som cultura”.

Minuts més tard, en el salt de guites, també hi ha hagut moments de reivindicació. En aquest cas, tant una guita com l’altra portaven els mateixos cartells que havien sortit a la plaça en el salt de maces. Una persona pujada sobre cada guita s’ha encarregat de subjectar el missatge.

A banda, la guita xica, tal com ja va fer en els salts de passacarrers d’ahir a la nit, portava l’estelada penjada al coll però també la bandera LGTBI com a mostra de suport als actes contra l’homofòbia que ha viscut la ciutat en els darrers mesos.

guita-xica-homofobia

X