La Patum infantil s’oposa a la nova llei del foc, que posa en perill l’essència de la festa

Preocupació a l’associació de la Patum infantil. L’associació no vol que se li apliqui el Reial Decret 989/2015, que obliga als nens a ser majors de 10 anys per accedir a qualsevol de les comparses de foc, és a dir, a les maces, les guites i els plens.

La Patum infantil ja ha deixat clar que farà tot el possible perquè se’ls apliqui una excepció d’aquesta normativa i, així, no afecti a les properes edicions de la festa.

Actualment, els nens que integren les comparses de foc tenen entre 6 i 10 anys. Així doncs, si s’apliqués la nova normativa a la Patum infantil, les comparses no estarien adaptades i es perdria l’essència de la Patum dels petits.

La Patum infantil considera que s’ha de tenir en compte que és Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, tal com també ho és la Patum gran. De fet, tenir una escola de patumaires va ser un element clau perquè la festa obtingués el reconeixement per part de la UNESCO.

Recollida de firmes a la Fira d’Entitats de la Diada

L’associació es començarà a moure aquest mateix cap de setmana. Seran a la Fira d’Entitats que organitza Òmnium Berguedà al passeig de la Indústria de Berga amb l’objectiu de recollir signatures i poder-les presentar on faci falta en un futur. La Fira d’Entitats començarà dissabte a les 5 de la tarda i s’allargarà fins al final dels actes de la Diada, diumenge al vespre.

La Patum infantil ha fet públic un manifest que es pot trobar Infantil sota el lema “No som pirotècnia, som cultura“. És aquest:

X