El Museu de Cal Vidal tindrà un ascensor gràcies a una subvenció de l’Obra Social “La Caixa”

L’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Vidal han signat aquest juliol un conveni per fer accessible la primera planta del Museu de la colònia Vidal a col·lectius amb dificultats. La Caixa aportarà 30.000 euros que es destinaran a la instal·lació d’un ascensor a l’edifici, que és el segon museu industrial més visitat de la comarca amb més de 15.000 visitants anuals.

L’ascensor facilitarà la mobilitat de grups de la tercera edat o alumnes d’escola amb mobilitat reduïda que visitin el museu. A banda, també permetrà guanyar un espai expositiu: la terrassa oberta de la primera planta.

L’ascensor es col·locarà a la part exterior per tal de modificar el mínim els elements arquitectònics de l’edifici. D’aquesta manera, l’aparell connectarà la galeria existent a la planta baixa amb la terrassa oberta de la primera planta, que dóna accés al a sala d’exposició permanent.

Des del 1995, el museu explica com era la vida i el treball en una colònia tèxtil en els inicis del segle XX. Una passejada per la colònia permet descobrir la realitat d’un moment històric d’importància cabdal per a Catalunya i la seva industrialització.

X