Guardiola de Berguedà

El mosaic del túnel del Cadí de Guardiola de Berguedà serà restaurat

El mosaic del túnel del Cadí de Guardiola de Berguedà serà restaurat

L’Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha arribat a un acord amb Túnels de Barcelona per a restaurar el mosaic del Túnel del Cadí situat al carrer Indústria del poble. L’actuació tindrà un cost de 10.000 euros que cobriran a parts iguals el consistori i l’empresa.

Veïns de la població havien alertat a l’Ajuntament del mal estat que presentava el mosaic. Amb el transcurs dels anys, la seva exposició als fenòmens meteorològics, ha causat una gran degradació, que ha provocat la caiguda de tessel·les i l’aparició d’una gran esquerda que travessa horitzontalment el mural. Aquest desgast es va veure pronunciat després de la retirada de la teulada de vidre que anys enrere cobria l’obra.

El mosaic del Túnel del Cadí va ser elaborat l’any 1989 per alumnes de l’escola Sant Llorenç de Guardiola. Amb una superfície de 44 metres quadrats i 64.000 peces, reprodueix la boca sud del Túnel a tall d’homenatge, i ha esdevingut un símbol de la població berguedana.

La restauració servirà per donar més valor a l’obra a la vegada que s’aprofitarà per arranjar la zona on està situat, que també mostra un aspecte de deixadesa. L’Ajuntament confia que també serveixi per difondre la història del Túnel i el municipi a les futures generacions.

Túnel del Cadí

Estic amb tu

Comentaris