First Stop

Vilada, Política

L’oposició de Vilada deixa plantat el govern en el ple de pressupostos per avisar amb poca antel·lació

L’oposició de Vilada deixa plantat el govern en el ple de pressupostos per avisar amb poca antel·lació

Gairebé vuit mesos després, l’ajuntament de Vilada ha aprovat els pressupostos de l’any en curs. Aquesta demora, però, no ha aconseguit l’entesa de tots els grups polítics del consistori, que va declinar assistir al ple a mode de protesta per les males maneres de l’equip de govern. L’oposició, que esperava ser convocada a una reunió per debatre els pressupostos abans de portar-los al ple, considera que se’ls va convocar amb sobtadament, amb poca antelació i, a ple estiu, un condicionant que agreuja els fets, ja que alguns dels regidors “podrien molt ben ser de vacances”, ha dit Xavier Altadill, president de l’Assemblea Local del PDeCAT a Vilada, a l’Aquí Berguedà.

El ple extraordinari es va celebrar igualment, però només hi van assistir els membres de l’equip de govern, és a dir, l’alcaldessa, Montserrat Ribera, i l’altra regidora del PSC, Carme Cirera, juntament amb el regidor d’ERC, Quim Espelt. Els tres regidors del PDeCAT ni Vicenç Massana, que va deixar l’equip de govern el novembre passat per desavinences amb el PSC, van arribar a un acord per deixar plantat l’equip de govern. “Teníem dues opcions: assistir al ple i tombar els pressupostos o no fer acte de presència i deixar que el govern els aprovés”, explica Altadill.

Fins ara Vilada ha afrontat aquest 2017 “a base de partides extraordinàries“, ha dit l’oposició. Els pressupostos que s’han aprovat aquesta setmana feia 7 mesos que estaven prorrogats i, si l’oposició els arriba a tombar, l’aprovació es podria haver allargat fins passat l’estiu, un fet insòlit a Vilada i probablement, a la comarca. Segons Altadill, “allargar gaire més aquesta situació hagués estat molt negatiu pel poble” motiu pel qual, “vam optar per no presentar-nos”.

Montserrat Badia: “No els entenem”

Per la seva banda, l’alcaldessa del poble, Montserrat Badia, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’oposició tenia coneixement dels detalls de la seva proposta de pressupostos des de finals de juny, quan també se’ls va oferir fer-hi les esmenes que consideressin, sense rebre cap resposta. “Si no contesten, entenem que no volen parlar-ne”, diu Badia. A més, ha recordat que durant la legislatura passada “se’ns avisava i entregava tota la informació pels plens també amb 48 hores d’antelació” al·legant que, en aquest cas, ja tenien la proposta des de feia setmanes.

Els nous pressupostos contemplen, com a majors inversions de l’any, arreglar el carrer de la Vinya, traslladar les plaques del local cultural i canviar el sistema de calefacció de l’escola per una caldera de biomassa. A més dels pressupostos, la sessió també va servir per aprovar el calendari de festius de l’any 2018 i l’adhesió al nou model de gestió d’escombraries proposat des del Consell Comarcal del Berguedà.

Ajuntament de Vilada Montserrat Ribera Xavier Altadill

Estic amb tu

Comentaris