Vilada, Política

El govern de Vilada perd el suport d’un regidor d’ERC i es queda en minoria

El govern de Vilada perd el suport d’un regidor d’ERC i es queda en minoria

Canvis importants al govern de l’Ajuntament de Vilada. El mandat actual va començar amb un govern de coalició format per Fem Pinya-CP (PSC) i Junts per Vilada-AM (ERC). Tots dos partits sumaven 4 regidors (2+2) i enviaven a l’oposició la força més votada a les urnes, CiU, que havia aconseguit tres cadires al ple. Ara, però, les coses canvien radicalment després que Vicenç Massana, un dels dos regidors republicans viladins, hagi decidit desmarcar-se de l’equip de govern i passar a l’oposició.

Massana ha explicat a l’AquíBerguedà que està molt descontent amb l’actitud de l’altre partit de la coalició, Fem Pinya-CP, que lidera l’alcaldessa, Montserrat Badia. Segons l’acord de principis de legislatura, la marca blanca del PSC assumiria l’alcaldia els primers dos anys de mandat, mentre que els republicans ho farien en els dos últims. El pacte, recorda Massana, havia de comportar “un govern transparent i unit, de manera que, quan hi hagués el canvi d’alcaldia, no es notés en absolut”.

Malauradament, per al regidor republicà “aquest compromís es va acabar el mateix dia que va començar el mandat“. Massana considera que el govern encapçalat per Montserrat Badia “treballa des de la unilateralitat” i, a ell personalment, se li consultaven les coses “en poquíssimes ocasions”. Aquestes diferències han acabat portant a Massana a trencar amb els socialistes en una decisió que es va fer efectiva en el ple del passat mes de juny però que, segons ha assegurat, “estava meditada des de feia molt de temps”.

Es nega a retornar l’acta de regidor

“Que deixi el govern no vol dir que deixi de ser regidor de l’Ajuntament“, ha aclarit Vicenç Massana. El regidor viladí es nega a retornar la seva acta de regidor perquè vol seguir participant en les sessions plenàries com un membre de l’oposició. “A partir d’ara, votaré als plens segons el meu parer”, assegura.

Des d’ERC Berguedà, el president Isaac Lozano ha deixat clar en declaracions a l’AquíBerguedà que el partit respecta la decisió de Massana de quedar-se la seva acta de regidor, però que “el pacte no s’ha trencat, segueix exactament igual”. Malgrat tot, Lozano ha recordat que el grup municipal de Junts per Vilada-AM (ERC) va acordar per assemblea seguir formant part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilada, tot i el canvi de posició de Vicenç Massana. Per aquest motiu, Massana deixarà de formar part del grup municipal de Junts per Vilada-AM (ERC). “Passarem al regidor Massana al Grup Mixt en cas que ell mateix no opti per fer-ho”, ha anunciat el president d’ERC Berguedà.

Així doncs, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilada passarà a estar format per tres persones: les dues regidores socialistes viladines, Montserrat Badia i Carme Cirera, i el regidor republicà Quim Espelt.

FOTO. El regidor de Vilada Vicenç Massana / Esquerra.cat

Fem Pinya-CP Isaac Lozano Junts per Vilada-AM Montserrat Badia Vicenç Massana

Comentaris

 • Pau

  Aquest poble va enrera

 • Veí

  Aquest regidor tindria que tornar l’acte ja que si ha perdut la confiança del seu partit i dels seus votants. Ara va per lliure perquè cobra un sou mensual, és l’unica raó per seguir, ja que ara afavoreix a les forces de dretes. Aquest transfuguisme tindria que estar penalitzat.Esperem que aquesta gent que va en contra del poble marxin aviat, no els volem a Vilada.

  • Tots feriem el mateix

   Tots feriem el mateix, estar al consistori deslligat de les directives del partit es el somni de qualsevol. Cobrar per mirar-t’ho de lluny, jo firmava avui mateix!

 • Viladí

  Fora bo que la gent que vulgui entrar en política ho faci per conviccions, es difícil detectar al començament les seves conviccions, poden dir que volen el poble i que son independentistes però al final se’ls clissa. Aquest regidor es un ninyato amb afany de protagonisme que no te ni idea de treballar. Quan abans marxi del poble molt millor per als viladins de veritat.