L’atur es redueix al Berguedà el mes de juliol

L’estudi que mensualment elabora l’Observatori del Treball de la Generalitat sobre les taxes d’atur a les comarques i municipis catalans, ha recollit que el darrer mes de juliol, la comarca del Berguedà va registrar un descens de l’atur. Concretament, s’ha rebaixat en cinc persones respecte el mes de juny.

La població que més ha millorat el registre és Berga, on s’ha reduït en 16 persones. D’altra banda, la més mal parada ha estat Puig-reig, on l’atur ha incrementat en 11 persones. En aquests moments, la població aturada al Berguedà és de 1.959 persones, amb una taxa situada en un 11’29% al juny.

El mateix mes de juliol d’ara fa un any, va registrar un descens més marcat, amb 46 persones menys als registres. No obstant això, l’atur se situava en una taxa del 12’88% el juny de 2016 i un total de 2.187 persones sense feina al juliol. Per tant, tot i que hi ha una diferència acusada del descens mensual puntual, les dades indiquen que hi ha hagut una retallada destacada en l’atur absolut d’un any a l’altre, concretament, de 228 persones.

Consulta aquí les dades per municipi -pàgina 19-

X