Es permetrà la navegació nocturna a la Baells per gaudir de les llàgrimes de Sant Llorenç

Les llàgrimes de Sant Llorenç es podran veure, un any més, fent navegació nocturna al pantà de la Baells. Des de l’any 2014 es duu a terme aquesta original i excepcional activitat, ja que habitualment, està prohibit navegar de nit a l’embassament.

Aprofitant l’oportunitat d’aquest fenomen i les bones condicions de la Baells, diverses empreses obtenen una autorització especial per poder navegar de nit aquests dies i oferir als visitants l’oportunitat de poder gaudir d’aquest fenomen. Aquestes activitats estan programades del 10 al 13 d’agost, tant al costat de Cercs com al de Vilada. Les sortides estan organitzades des de tres empreses diferents que gestionen activitats aquàtiques a l’embassament: Cal Candi, Berguedà Nàutic i Indòmit.

Els perseids són una pluja de meteors provocada per la pols còsmica que deixa anar el cometa Swift-Tuttle cada any, quan la terra travessa la seva cua. Entre el dies 8 i 14 d’agost és el període on més meteors es poden veure, arribant als 100 per hora, segons l’any i les condicions meteorològiques. La proximitat amb la festivitat de Sant Llorenç, va fer que aquestes s’associessin amb les llàgrimes que va plorar el sant en ser cremat en una graella.

L’activitat s’emmarca dins del Festival de la Baells i amb la coordinació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que ofereixen aquesta oportunitat des de l’any 2014.

X