El projecte de turisme NATTUR de Berguedà, Arièja i Girona, finalista de la convocatòria europea POCTEFA

El projecte NATTUR, impulsat pel Servei de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Departamental de l’Arieja, l’Agència de Desenvolupament Turístic de l’Arieja, la Universitat de Toulouse, la Universitat de Girona i el Consell Comarcal de la Cerdanya, han arribat a la final de la convocatòria POCTEFA, programa europeu de cooperació territorial entre Espanya, França i Andorra per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països.

NATTUR -acrònim de Natura i Turisme- parteix de l’objectiu d’impulsar les activitats al medi natural als tres territoris que hi participen, el Berguedà, l’Arieja i Girona. L’objectiu és fer d’aquests espais un àrea viva, preservant l’entorn natural amb una coordinació que uneixi sota una mateixa estructura agents turístics, empreses, administracions i institucions acadèmiques del territori, que ajudi a estructurar i acompanyar el desenvolupament d’empreses turístiques i esdevingui en un augment en nombre i qualitat els serveis.

El passat mes de maig es van presentar tots els requeriments necessaris per a accedir a la segona fase del procés. Aquesta segona fase, estava enfocada a justificar cada una de les accions que s’havien presentat amb anterioritat, on es va haver d’aportar informació addicional que recolzessin cadascuna de les accions que estaven proposant des d’un inici. El 15 de juliol es va donar el vistiplau conforme la candidatura del Berguedà representat per l’Agència havia estat inclosa dins del grup de candidatures finalistes, passant a la fase d’instrucció final, i postulant-se amb moltes opcions per ser aprovada i acabar-se materialitzant. A finals de novembre, en el qual es sabran quines seran les candidatures escollides com a millor projecte per revaloritzar i dinamitzar els territoris que representen.

X