Cars Berga

Pobles

Acord per impulsar l’activitat industrial del Berguedà

Acord per impulsar l’activitat industrial del Berguedà
Consell d'Alcaldes del Berguedà de juliol. CC BERGUEDÀ

El darrer Consell d’Alcaldes del Berguedà, celebrat el passat mes de juliol, va aprovar una moció per promoure el sòl industrial del Berguedà. L’objectiu principal de l’acord planteja enfortir un desenvolupament intel·ligent i sostenible on l’activitat industrial sigui un dels baluards essencials, tal i com recull, entre d’altres documents, l’estratègia Berguedana 2020, impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà o el Pla de Dinamització de Polígons de la comarca.

Els batlles berguedans s’han compromès a enfortir una “política industrial innovadora i moderna” i que “ofereixi llocs de treball de qualitat”. Per això, al text, acorden posar en valor el llegat industrial que la comarca ha tingut; treballar conjuntament les administracions locals, patronals, empresarials i sindicals;i donar trasllat de l’acord institucional a diversos agents per fer-lo oficial.

A la trobada i en relació, també van acordar emplaçar a les administracions superiors perquè estableixin una priorització en la finalització de les obres del polígon de Rocarrodona – Olvan. El Consell Comarcal ja es va implicar a la Junta General del Consorci del polígon per planificar i urbanitzar aquesta nova oferta. El polígon està situat a la cruïlla de l’eix C-16 i l’eix C-26 i ha de comptar amb una àrea de més de 53ha que impulsin l’activitat productiva del Berguedà.

Activitat industrial Consell Comarcal del Berguedà

Comentaris