El Pedraforca despunta com l’opció més votada en l’elecció de les set meravelles del Berguedà

364 persones ja han votat les 7 meravelles del Berguedà on els Castellers de Berga hi faran un pilar el proper dia 9 de setembre. La iniciativa, batejada amb el nom d’Una mà de pilars, pretén commemorar el 5è aniversari dels de la camisa blava i posar de manifest els grans tresors de la comarca.

De moment, la idea ha inundat la xarxa de comentaris i comença a donar els seus resultats. El Pedraforca, amb 326 vots, despunta com l’opció més votada. Darrera seu hi ha el santuari de Queralt, amb 228 vots, el pont de Pedret, amb 225, o les Fonts del Llobregat, amb 217. El Pi de les Tres Branques, amb 209 vots, i els Jardins Artigas, amb 172, tampoc haurien de tenir problemes per ser un dels punts de la ruta castellera per les 7 meravelles berguedanes.

On sí que sembla que hi haurà guerra fins l’últim moment és en el duel per la 7a posició, l’última que dóna accés a la ruta. A hores d’ara, qui s’emportaria el premi és l’Alzina dels Colls de Casserres, amb 105 vots. Però tant la Plaça Porxada de Bagà (96 vots) com Sant Jaume de Frontanyà (95 vots), el Poble Vell de Gironella (93) o el Pantà de la Baells (84) prometen plantar cara fins al final en aquesta batalla d’emblemes interactiva. Els berguedans tenen temps fins el proper diumenge per intentar capgirar la situació, o bé consolidar l’Alzina dels Colls com la setena meravella del Berguedà.

A banda dels primers classificats, és remarcable assenyalar que durant el període de votacions s’han incorporat noves opcions que han proposat els participants com, per exemple, Peguera, el Portal de Santa Magdalena, la Mina de Petroli de Riutort o el Cim d’Estela, entre molts altres llocs.

Si encara no has votat, pots fer-ho en dos minuts completant el següent formulari: