El New York Times envia un periodista a Berga perquè relati com s’hi viu el referèndum

Un col·laborador del New York Times viurà el referèndum des de Berga per tal de relatar com es desenvolupa la jornada en el gran feu de la CUP a Catalunya. Així ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el periodista Raphael Minder, corresponsal del diari nord-americà a Catalunya. Minder ha explicat que, en un dia en què “ningú sap què passarà”, intentaran relatar el què passa en “llocs on l’endemà pot ser especial o diferent”.

El corresponsal del New York Times a Catalunya va conèixer la ciutat de Berga l’any 2016, quan s’hi va desplaçar per endinsar-se en la Patum del mes de maig. Aleshores, diu, va descobrir que Berga és “un lloc bolcat en la causa de l’independentisme” i, per això, ara considera que pot ser un bon punt d’interès internacional. L’esdevenir de la jornada a Berga, però, és una incertesa per a Minder: “Pot ser que sigui un dia molt normal; o bé que sigui mogut, si al final les forces policials acaben intervenint, tal com diuen”.

El New York Times es va començar a fixar amb el que passava a Catalunya l’any 2012, quan les mobilitzacions al país començaven a sorgir. Des d’aleshores, el conflicte havia perdut una mica de pes en el diari, ja que, segons Minder, des de fora es podia percebre com “un fet repetitiu, després de tantes eleccions i moviments”. Ara, però, arran de la detenció dels oficials de la Generalitat, els editors del NY Times han tornat a posar l’ull en el que passa al país.

A banda del col·laborador a Berga, el New York Times tindrà tres periodistes treballant a Barcelona i un altre, a Tarragona.