Montse Venturós: “Anem a fer murs humans de contenció per evitar que entrin als col·legis de la ciutat”

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha valorat “molt positivament” la participació i “l’autoorganització del poble” en les primeres hores de referèndum a Berga. Venturós ha assenyalat que “la gent ha estat capaç d’entendre que la unitat i el treball des del carrer ens permet revertir situacions de greuge”.

Tanmateix, l’alcaldessa de la ciutat ha condemnat les intervencions i la violència exercida per la Guàrdia Civil en diversos indrets de Catalunya. “És una vergonya i una aberració que haguem de contemplar aquestes imatges i aquest setge contra municipis on la gent s’hi concentra pacíficament”, ha dit. En la mateixa línia, Venturós ha recalcat que “l’Estat espanyol està maltractant el poble català” i, per això, l’alcaldessa s’ha compromès a “treballar perquè això no quedi impune”.

Sobre la possible arribada de Guàrdies Civils a la ciutat, Venturós ha explicat que, de moment, no es té cap tipus d’informació. Malgrat tot, la població ho contempla i “hi ha persones treballant en tots els àmbits per afrontar-ho amb fermesa”.  La consigna és clara: “Fer murs humans de contenció davant la voluntat de forces repressores d’entrar als col·legis”. En aquesta línia, l’alcaldessa ha demanat a la població que ningú abandoni el carrer fins que la jornada acabi i els vots estiguin sota control.