Vilada, Política

Vilada declara Enric Millo, el Rei d’Espanya i Pérez de los Cobos persones non grates al municipi

Vilada declara Enric Millo, el Rei d’Espanya i Pérez de los Cobos persones non grates al municipi
SONIA PAU

L’Ajuntament de Vilada ha aprovat aquest dilluns per ple ordinari declarar persones non grates al municipi el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el Rei d’Espanya, Felip VI; i el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos. El plenari va aprovar una moció presentada per ERC gràcies al suport del PDeCAT i els regidors republicans. Les dues regidores del PSC van preferir no participar en la votació.

La moció d’ERC també demana al Parlament de Catalunya que proclami la República Catalana en les properes setmanes, i “allibera moralment” el municipi viladí de l’Estat espanyol i la seva constitució.

La moció reitera que els acords responen a l’actitud del poble de Vilada durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. Aleshores, relata la moció, els veïns i veïnes van ocupar i fer seva la plaça de l’Ajuntament i van defensar el col·legi del Casal Pirinenc “amb gran fermesa, dignitat, valentia, esforç i solidaritat”. Davant aquest sacrifici, “que ens acompanyarà sempre en els nostres cors”, ERC va creure oportú proposar una moció que finalment va prosperar.

Ajuntament de Vilada Diego Pérez de los Cobos Enric Millo Felip VI persona non grata Rei d'Espanya

Estic amb tu

Comentaris