El concurs de bolets multiplica els premis pels cistells de rovellons per atraure el “petit boletaire”

El concurs de boletaires de Puigventós, que se celebra aquest diumenge, 29 d’octubre, oferirà més premis per potenciar “el petit boletaire”. Així ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, que encara el primer concurs al capdavant de l’entitat.

La 61a edició del concurs de boletaires suma subcategories en l’apartat dels cistells de rovellons. D’entrada, pel que fa als cistells de més de 40 quilos, l’organització donarà 200 euros i un trofeu especial al cistell més gran del concurs i 150 euros, als segon cistell. A banda, hi haurà una subcategoria per als cistells d’entre 20 i 40 quilos. En aquest cas, la Penya donarà 150 euros i un trofeu al guanyador i 100€, al segon cistell més gran de la categoria.

I finalment, es donaran fins a sis premis en la categoria petita, és a dir, als participants que presentin cistells de menys de 20 quilos de rovellons. El guanyador rebrà 120 euros i un trofeu especial; el segon, 90€; el tercer, 60€; el quart, 50€; el cinquè, 40€; i el sisè, 30€. Aquest augment de subcategories, sobretot en l’apartat de petits cistells, pretén “atraure més gent al concurs” i donar a tothom la possibilitat de guanyar un premi. “És evident que els boletaires que presenten un cistell de 50 quilos no poden competir en la mateixa lliga que els que en presenten un de 10”, afirma Minoves.

A banda de la sacsejada del concurs de rovellons, la Penya Boletaire manté la competició de cistells de llanegues, amb tres premis per als tres cistells més pesats (120€, 90€ i 60€), i el trofeu al rovelló de més pes.

També es manté el concurs infantil de boletaires, que es farà durant el matí de diumenge, també al pla de Puigventós. L’horari del concurs serà de 10h a 10.30h del matí i està obert a nens i nenes d’entre 4 i 7 anys. Les inscripcions es poden fer fins divendres a les 12h a les botigues Confeccions Fígols, de Joan Fígols, i al Bar Sol, a la plaça Viladomat de Berga. En paral·lel al concurs, l’organització habilitarà un inflable perquè tots els nens puguin divertir-s’hi.

La mostra del boletaire, l’altra gran novetat de l’any

Més enllà dels canvis introduïts en els premis, la Penya impulsa per primer cop la mostra del boletaire, que farcirà amb més al·licients la Festa del Bolet de Puigventós. En concret, ha explicat Minoves, la fira comptarà amb diverses parades de cistells, ganivets, formatges i llibres, entre d’altres productes relacionats amb el món del bolet.

L’objectiu de l’organització no és altre que atraure més gent al pla de Puigventós, “seguir potenciant la festa del bolet i treballar una festa declarada d’interès turístic” i posar de manifest “la feina dels molts col·laboradors que fa mesos que es dediquen a preparar la festa”, ha dit Minoves.

Gemma Puig, Jesús Perarnau i Quim Mas, boletaires d’honor

Al final del matí, la Penya Boletaire donarà les camises de boletaire d’honor a tres persones, tal com fa cada any. Enguany els escollits per l’organització són la meteoròloga de TV3, Gemma Puig; el fins aquest any cap de les brigades municipals de l’Ajuntament de Berga i col·laborador de la Festa dels Bolets, Quim Mas; i el fins fa uns mesos president de la Penya, Jesús Perarnau.

Servei d’autobús per pujar i baixar de Puigventós

A partir de les 8.30h del matí, hi haurà servei d’autobús per tal que tothom qui ho desitgi pugui pujar a Puigventós des de Berga sense fer ús del transport privat. Per anar-hi, cada mitja hora sortirà un bus des de l’administració del passeig de la Pau de Berga. La tornada serà a partir de les 12 del migdia, també cada mitja hora i fins les 14h.

El preu del bitllet d’anada i tornada és de 2 euros, i els tiquets ja es poden aconseguir a les oficines del Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. També es pot reservar per telèfon trucant al 93.822.15.00.

La falla, enllestida des de mitjans de setembre

El cap de setmana del bolet serà singular aquest any. El referèndum de l’1 d’octubre va obligar a l’organització a canviar de dates tots els actes previstos inicialment pel mateix diumenge 1. En canvi, es van mantenir la resta d’actes del cap de setmana, entre els quals hi havia el concurs de tapes de la Berga Bolet o la xerrada de la meteoròloga Gemma Puig.

Sigui com sigui, tot i que el cap de setmana boletaire s’hagi partit en dos, la festa acabarà com ho ha fet sempre: amb la cremada de la falla al capdamunt del passeig de la Pau. Aquest any l’estructura fa uns 12 metres d’alt i 4, d’ample, i està feta des de mitjans de setembre. Com sempre, el grup habitual de col·laboradors han construït la falla a les afores de la ciutat i ja fa més d’un mes que la tenen enllestida per col·locar-la al passeig de la Pau.

X