La fibra òptica d’1Gb ja arriba en algunes zones de Cal Bassacs i del centre de Gironella

La fibra òptica ja arriba a tot un sector de Cal Bassacs i la part central del nucli de Gironella. L’empresa de telecomunicacions Adamo va començar a desplegar la banda ampla pel municipi a principis de setembre i en les darreres setmanes ha portat a terme la segona fase del desplegament, a l’avinguda principal de Gironella i en alguns carrers propers.

L’alcalde del municipi, David Font, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que la previsió d’Adamo és que la fibra arribi a tots els punts del terme municipal a principis de 2018. En concret, tal com ja va avançar aquest diari fa uns mesos, l’empresa oferirà 1.000Mb de connexió i arribarà a totes les zones de Gironella, inclosos els polígons industrials.

Per a l’alcalde, la fibra òptica suposa “un salt qualitatiu important” que posa Gironella “a l’alçada de les grans ciutats”. A banda, la banda ampla pot acabar convertint-se en una oportunitat per atraure més gent al municipi. “Potser a la llarga la fibra òptica ens permetrà captar un perfil de residents que puguin treballar des de casa amb un internet de qualitat“, confia l’alcalde.

X