Ramon Minoves, nou cap de l’oposició a l’Ajuntament de Berga

Ramon Minoves passarà a ser el nou cap de l’oposició a l’Ajuntament de Berga a partir del ple ordinari del mes de novembre, que se celebrarà aquest dijous. Minoves es convertirà en el nou portaveu de Convergència en substitució d’Antoni Biarnés, que seguirà com a regidor del grup però renuncia al càrrec de portaveu.

El canvi de portaveu anirà lligat a un canvi de nom del partit: de Convergència a PDeCAT-CDC. El propi Biarnés ha explicat en un comunicat que en el moment de la creació del nou partit 2 dels 6 regidors municipals van adherir-se al PDeCAT però a dia d’avui ja són 4 i, per això, la formació creu “oportú” el canvi de nom i també de portaveu. Biarnés és un dels dos regidors que no forma part del Partit Demòcrata i considera “més lògic” que parli en nom del PDeCAT “algú que en sigui membre”. Minoves ha estat l’escollit per unanimitat.

No es presentarà a les properes eleccions

Biarnés també ha confirmat que no té intenció de tornar-se a presentar a les properes eleccions municipals a Berga, previstes per l’any 2019. Malgrat tot, el regidor berguedà ha recalcat que té “un compromís amb els electors i companys de llista” i seguirà formant part del grup municipal fins a final de mandat.

Pel que fa al fet de no ser membre del PDeCAT, Biarnés considera que “ni el PDeCAT ni cap altre partit han acabat d’entendre els reptes que comporta el segle XXI i les noves maneres de fer política que són pròpies dels nous temps”. Per tot plegat, el fins ara cap de l’oposició a Berga es considera “orfe de partit” en un escenari de “partits del segle XX per a una època que exigeix una nova política”.

X