Carles Punyet recull al monestir de Sant Llorenç el primer premi del Concurs de Fotografia del Berguedà

Carles Punyet i Miró ha guanyat el Concurs de Fotografia del Berguedà – Memorial Joan Ribera i Fornells. L’entrega de premis es va fer aquest dimecres, 1 de novembre, al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà i va comptar amb la presència de l’alcalde de Guardiola, Josep Lara; la consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra; i el regidor de Cultura de Guardiola, Boris Lapuerta. També hi era Maria Victòria Ribera, en representació de la família del fotògraf que dóna nom al memorial.

El jurat va donar el segon premi del concurs a Josep Pont i Roca, mentre que els accèssits van anar a parar a Maria Victòria Planas i Maria Carme Santaeulària. A banda, el premi Guardiola de Berguedà va ser per a Jordi Rusiñol, mentre que l’accèssit va anar a parar a mans de Josep Molist.

El tema del concurs és el Berguedà, en qualsevol dels seus aspectes, considerant especialment les imatges que transmeten alguns dels seus trets característics. Atenent la naturalesa guardiolenca de Joan Ribera i Fornells, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà també atorga i finança un premi a la millor fotografia captada dins el seu terme municipal.

El Concurs de Fotografia del Berguedà és convocat pel Consell Comarcal del Berguedà que sufraga els premis d’àmbit comarcal. Els premis del concurs són finançats pel Consell, excepte la modalitat de temàtica guadiolenca, que qui l’assumeix és l’Ajuntament de Guardiola. L’organització del certamen, en canvi, va a càrrec de l’Arxiu Comarcal del Berguedà.

Al final de l’entrega de premis, es van fer dues projeccions inèdites sobre l’obra de Joan Ribera, sota el títol “Retir efímer” i “Memòria de Guardiola de Berguedà”.

premis memorial joan ribera (4)

premis memorial joan ribera (5)

premis memorial joan ribera (1)

concurs-fotografia-guardiola

X