Vilada recupera el Correllengua i el dedica a la figura de Lluís Maria Xirinacs

Vilada recupera aquest diumenge el Correllengua i l’aprofita per homenatjar la figura de Lluís Maria Xirinacs, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Feia 8 anys, des del 2009, que el municipi no organitzava el Correllengua i l’Ajuntament considera que ara “és un bon moment per recuperar-lo”.

Segons explica el consistori en un comunicat, tenint en compte “el moment de gran transcendència que viu el país”, la figura i trajectòria de Lluís Maria Xirinacs pren més força que mai i és “una font d’inspiració”. Xirinacs és un referent de la desobediència, del pacifisme i del catalanisme. Per això, el govern viladí considera que es tracta d’un personatge “sovint no prou reivindicat”.

Per homenatjar Xirinacs, l’Ajuntament ha convidat al poble a Lluís Busquets i Grabulosa, autor del llibre Xirinacs, el profetisme radical i no violent. Busquets presentarà aquesta obra, que és la biografia definitiva de Xirinacs, escrita per un dels màxims experts sobre la seva figura.

Al final de la presentació es podrà visitar l’exposició Xirinacs, la resistència i la consciència cedida per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana. L’acte, organitzat per l’Ajuntament, se celebrarà diumenge 5 de novembre a les 12 del migdia al Casal Pirinenc de Vilada.